Glutenfri honningkage med smørcreme

Glutenfri honningkage med smørcreme og abrikosmarmelade

Her får du opskriften på en lækker glutenfri honningkage med smørcreme. Honningkage er en dejlig del af julens søde traditioner. Den lækre, krydrede kage fyldt med julens varme krydderier bringer er rigtig god til hyggelige stunder med familien og lader duften af jul, sprede sig i hjemmet. Her får du opskriften på en naturlig glutenfri honningkage, som smager lige så godt som den traditionelle version.

Denne honningkage er lavet med en kombination af fuldkornsrismel, majsstivelse, majsmel og loppefrøskaller. Disse ingredienser skaber en dejlig balance mellem saftighed og en luftig tekstur, som gør kagen til en fryd at spise.

Jeg har i denne opskrift på honningkage med smørcreme smurt med et lag abrikosmarmelade, som tilføjer en sød og syrlig dybde. Og så kommer der selvfølgelig en silkeblød smørcreme, der giver kagen et sødt touch. Kombinationen af krydret honningkage, bløde smørcreme, frugtagtig marmelade og den mørke glasur gør denne dessert til en af mine favoritter.

Det bedste ved denne opskrift er, at den beviser, hvordan glutenfri bagning ikke behøver at gå på kompromis med hverken smag eller tekstur.

Den holder sig god i køleskabet i et par dage, så længe den er indpakket og opbevaret i lufttætbeholder.

Glutenfri honningkage med smørcreme og abrikosmarmelade

Glutenfri honningkage med smørcreme

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Jul, Kage, Søde sager
Antal 8 personer

Udstyr

  • 1 Form ca. 12×30 cm

Ingredienser
  

  • 125 g mørk sirup
  • 100 g honning
  • 55 g brun farin
  • ¾ dl vand
  • 3 små æg
  • 1 dl yoghurt neutral
  • 1 usprøjtet appelsin, saft og skal
  • 115 g majsstivelse
  • 115 g majsmel
  • 115 g fuldkornsrismel
  • 7 g loppefrøskaller, fint
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 knsp salt

Smørcreme

  • 125 g blødt smør
  • 130 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Øvrigt

  • 4 spsk. abrikosmarmelade
  • 100 g mørk chokolade, uden gluten
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du
 

  • I en gryde opvarmes sirup, honning, farin og vand til sukkeret er smeltet
  • Hæld det over i en skål og lad det køle af
  • Når blandingen er afkølet, piskes æggene i 
  • Tilsæt appelsinskal og appelsinsaft fra en appelsin
  • Tilsæt yoghurt og rør det godt sammen
  • Bland fuldkornsrismel, majsmel, majsstivelse, loppefrøskaller, bagepulver, natron, stødt kanel, stødt ingefær, stødte nelliker og salt i en anden skål.
  • Kom melblandingen i dejen og rør straks sammen indtil dejen er glat og uden klumper
  • Hæld dejen i en smurt form (ca. 12×30 cm) og bag kagen i 45-50 minutter ved 160° varmluft midt i ovnen
  • Lad honningkagen køle helt af i formen og gerne på en rist
  • Skær kagen over på lags og tjek at den er helt afkølet
  • Pisk smør med flormelis og vaniljesukker til det er helt hvidt og luftigt (ca. 5 minutter)
  • Smør den øverste del af kagen med smørcremen
  • Smør den nederste del af kagen med et lag abrikosmarmelade og læg kagen sammen
  • Smelt mørke chokolade og smør over vandbad
  • Fordel chokoladen over kagen
  • Kom kagen 5-10 minutter på køl til chokoladen er stivnet
  • Server kagen nu eller pak den godt ind i film og opbevar i en luftætbeholder på køl
  • Den holder sig 2-3 dage på køl når den er indpakket. Kagen skal tages fra køl 15-20 min før servering.

En glutenfri honningkage som denne er perfekt til julens mange sammenkomster, men den er også ideel som en personlig værtindegave – en smuk indpakket kage vil helt sikkert bringe glæde hos enhver modtager.

Så hvis du leder efter en måde at sætte lidt ekstra magi på julen, mens du forkæler dig selv og dine gæster, er denne glutenfri honningkage et oplagt valg. En sand klassiker og en smagsoplevelse, du ikke vil ærgre dig over at give et forsøg.

Vil du have flere opskrifter på glutenfri julegodte, så kan du finde dem lige her.

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.

Glutenfri honningkage med smørcreme og abrikosmarmelade
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.