En lækker og cremet risotto med ærter og lime som er super nem at lave uden gluten. Det er en god ret både som hovedret eller som forret delt op i lidt mindre portioner.
Det er en god ret hvis du er på jagt efter inspiration til de kødfrie dage da risotto i mange afarter gør sig rigtig godt uden kød.
Du kan med fordel variere hvad du topper retten med. Jeg kunne godt se denne serveret som forret med store hvidløgsstegte rejer på toppen.
Risotto med ærter og lime
Ingredienser
- 400 g risottoris
- 2 små skalotteløg, finthakket
- 2 fed hvidløg
- 3 ½ dl tør hvidvin
- 1 L grønstagsbouillon, uden gluten
- 1 tsk. timian
- 1 lime
- 3 dl ærter
- 100 g parmesan
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint.
- Opvarm en gryde med lidt olien i.
- Steg løg og hvidløg til de begynder at blive klare. Tilsæt timian.
- Hæld risene i gryden og steg dem i gryden i ca. 5 min. De skal begynde at blive lidt klare i kanten.
- Tilsæt hvidvin og lad den reducere til mindst det halve ved middel varme.
- Tilsæt 1 dl bouillon og tilføj derefter lidt ad gangen, det er vigtigt bouillon er varm for ikke at nedsætte varmen i gryden. Lad risene stege under omrøring på lige under middelvarme i ca. 20 minutter.
- Rør til sidst ærter, parmesan, smør og limeskal i risottoen.
- Smag til med limesaft, salt og rigeligt peber.
- Server med lidt ekstra ærter, frisk timian og lidt revet parmesan på toppen.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.