Glutenfri boller i karry er en af de gode gamle danske klassikere, som kræver man er opmærksom i forhold til at få den lavet i en glutenfri version.
Der er normalt mel i både boller og den opbagte sovs, hvilket der skal findes en glutenfri erstatning til. Jeg har i denne opskrift valgt, at bruge to forskellige mel. Vil du gerne undgå at skulle ud i to varianter kan du sagtnes bruge fuldkornsrismel i både din karrysauce og kødbollerne. Du kan også bruge basis melmixen, men jeg synes, den kan være lidt svær at håndtere i en sauce, da den hurtigt klumper, det kan dog sagtens lade sig gøre.
Jeg har brugt en lille smule topping i denne glutenfri boller i karry, da jeg synes det smager himmelsk. Det giverlidt friskt og sprødt til retten. Det kan dog enten undlades eller udskiftes med det du måtte have liggende.
Kødbollerne kan godt fryses. Du kan med fordel lave ekstra og fryse ned. Enten kun som kødboller eller hele retten. De er dog til den porøse side, så du skal være nænsom ved opvarmningen.
Glutenfri boller i karry
Ingredienser
Kødboller
- 1 løg
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 3 spsk. TJOIS glutenfri basis melmix
- 1 tsk. salt & peber
- 3 spsk. mælk
Sauce
- 1 spsk karry, uden gluten
- ½ tsk. spidskommen
- 1 spsk. smør til stegning
- 1 løg
- 1 æble
- 2 spsk. fuldkornsrismel
- 1 tsk. grøntsags- eller kyllingebouillon, uden gluten
- 4 dl kogevand fra bollerne
- 1 dl sødmælk
- 2 dl piskefløde
Tilbehør
- 4 dl basmatiris
- 1 æble
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- Riv løget, og rør det sammen med kyllingekød, æg, mel, salt og peber til en fars.
- Form kødboller med en ske.
- Kog kødbollerne i en gryde med vand i ca. 10 minutter, til de er gennemkogte.
- Kog ris efter pakkens anvisning.
- Steg spidskommen og karrypulveret i smør i en stor gryde. Pil og hak løget fint.
- Skyl æblet, og skær det i små tern.
- Tilsæt løg og æble, og lad det stege med, indtil løgene bliver bløde.
- Tilsæt rismel, og rør rundt. Hæld bouillon, mælk og fløde i gryden.
- Lad saucen koge op, og smag den til. Du kan blende den, hvis du vil have den helt glat.
- Kom til sidst kødbollerne ned i saucen, og varm dem igennem i et par minutter.
- Servér med ris, æble skåret i små tern og friskhakket persille.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram under @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.