Denne opskrift på grønne glutenfri frokostklappere har du måske set før? Den blev bragt i Cøliakiforeningens medlemsblad i 2021. Men de er så lækre og et rigtig sundt alternativ til andet frokostbrød at de også fortjener en plads herinde.
Jeg bruge dem selv til et gæstefrokostbrod, med en lækker kyllingesalat. De går rigtig godt med forskelligt pålæg og kan både bruges som brød eller til en sandwich. Tiltænker du selv at bruge dem til madpakken, så kan du sagtens toppe dem med frisk spørg salat, skivet pålæg og fx. en skive agurk.
De holder sig 2-3 dage i lufttætbeholder, perfekt til ugens madpakke. Næste gange jeg selv skal lave dem vil jeg prøve at komme dem i paninimaskinen, det tror jeg kunne være virkelig lækkert.
Er du ikke til smagen af hirse, så kan du sagtens erstatte dem med glutenfri havregryn.
Grønne glutenfri frokostklappere
Ingredienser
- 120 g broccoli (fra frost eller friskt revet fint)
- 4 æg
- 1 revet gulerod
- 1,5 spsk loppefrøskaller, fin
- 1 spsk majsmel
- 3 spsk hirseflager
- ½ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
Kyllingesalat som fyld
- 250 g kyllingebryst
- 1 pakke bacon i skiver
- 3 æg
- 2 spsk mayonnaise
- 3 spsk creme fraish
- 2 tsk glutenfri karry
- ½ tsk salt
- smag til med peber
- Top eventuelt med frisk tomat, salat og karse
Sådan gør du
Frokostklappere
- Opvarm ovnen på 175 grader
- Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en skål
- Fordel på bageplade, så det danner en firkant og har ca. 2-3 mm højde
- Bag i 12 min på 175 grader
- Lad brødene køle af på en rist
- Skær ud i 6-8 firkanter
Kyllingesalat som fyld
- Steg kylling og bacon på en pande
- Lad det køle afImens røres øvrige ingredienser sammen
- Når kødet er afkølet skæres det ud i små stykker og kommes i dressingen
- Rør forsigtig rundt og lad det gerne stå en halv time inden servering
- Anret en skive brød med lidt blandet salat, kyllingesalaten og top med tomater og karse for en fin anretning til frokosten.
Der er endnu ingen kommentarer.