Denne opskrift på glutenfri æblemuffins giver dig perfekte saftige og svampede muffins. Kombinationen af de lidt syrlige æbler, den varme kanel og den søde chokolade er virkelig genial.
Det bedste ved disse muffins er at æblerne afgiver så meget saft til kagen at de også er lækre og ikke tørre dagen efter de er bagt. Det er sjældent glutenfri bagværk er lige så godt på anden dagen, men det kan disse virkelig. Du skal blot opbevare i en luftætbeholder.
Alt efter hvilken sort og modenhed af æbler du bruger kan de variere en del i syrlighed/sødme. Bruger du meget søde og modne æbler kan du skrue en smule ned for sukkermængden samtidig med du med fordel kan tilføje 20 g ekstra bruger du et mere syrligt æble.
Glutenfri æblemuffins
Udstyr
- 10 muffinsforme
Ingredienser
- 125 g Smør
- 160 g Sukker
- 2 Æg
- 175 g TJOIS glutenfri basis melmix
- 1 tsk Guargummi
- 1½ tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
- 2-3 Æbler
- 1 tsk Kanel
- 75 g Mørk chokolade, uden gluten
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i små tern
- Hak chokoladen groft
- Opvarm ovnen til 180 grader
- Pisk smør, æg og sukker til en lys og luftig masse
- Bland melmix, Guargummi, bagepulver og kanel sammen og sigt det i æggemassen og vend det sammen til en ensartet masse
- Tilsæt mælk og vend i dejenKom chokolade og æbler i dejen og vend det sammen
- Fordel i 10-12 muffinsforme
- Bag i 20-22 minutter midt i ovnen på 180 grader varmluft
Se andre glutenfri opskrifter med æble: Bagt æblekage & Glutenfri æblemuffins med nødder og havregryn
Ønsker du mere glutenfri inspiration, så kan du finde mig på Instagram.dk/glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.