Jeg har en helt speciel favorit af mine efterårsopskrifter, som kommer frem hvert år når æblerne i mine forældres have er ved at være modne. Egentlig er de forfærdeligt sure og ikke til at spise direkte fra træet, men brugt i en kage giver de en fantastisk smag og sødme. Så kage skal de bruges til og det er altid disse glutenfri æblemuffins.
Da I måske også har æbler i haven eller billigt hos jeres Netto-mand, synes jeg, det er passende at dele opskriften med jer netop nu.
Desuden har jeg testet dem i en sundere version samt sådan som opskriften oprindelig var tiltænkt, så derfor får I alternativer i parentes, hvis I er ved at kaste op over ordet “sundhedsforbedret”.
Ingredienser – Glutenfri Æblemuffins (10 stk)
2 tsk. vaniljesukker
100 g havregryn
50 g glutenfri mel
1 knsp. salt.
1,5 spsk. kanel, stødt
1,5 tsk. bagepulver
50 g glutenfri chokolade (brug en på minimum 55%)
50 g hakkede mandler
3 æg
3 æbler
225 g rørsukker (kan udbyttes med 45 g stevia addlink)
50 g smør
- Opvarm ovnen på 180 grader
- I en skål blandes vaniljesukker, mel, havregryn, salt, kanel og bagepulver.
- Hak mandler og chokolade groft og kom det i skålen.
- Riv æblerne groft og kom dem i skålen.
- Pisk æg, smør og sukker sammen og vend det i de resterende ingredienser i skålen.
- Kom dejen i muffinsforme som fyldes ca. 3/4.
- Bag på 180 grader i omkring 20 minutter.
Jeg synes selv der er meget lidt forskel på de to versioner, så jeg laver altid den sundeste udgave af mine glutenfri æblemuffins, men har man ikke stevia eller kløjs man i mørkchokolade, så tag endelig den anden version.
Se mine andre opskrifter på glutenfri kage lige HER.

er lige afprøvet og de kan varmt anbefales! super lækre!
Det er dejligt at høre Trine 🙂