Her kommer en rigtig sommeropskrift, nemlig cæsarsalat med brødcroutoner og dressing, som er en af de opskrifter, som jeg har udviklet til REMA1000’s glutenfrie opskriftsunivers.
Jeg har længe gået og sukket efter en rigtig god cæsarsalat, inden min tid med cøliaki var det tit en favorit i de varme måneder, hvor appetitten ikke altid er så stor. Men skal man både sortere dressing og croutonerne fra, så er det pludselig en ret kedelig salat.
Selv om jeg har ledt længe blandt mad-steder, så har jeg endnu kun fundet den i glutenfri på et hotel i Tyskland, så derfor er det rigtig oplagt at dele opskriften med jer her på bloggen. Måske I også går og længe efter en smagfuld salat til de kommende (forhåbentlig) varme sommermåneder.
Man kan selvfølgelig lave den med lige det brød man har liggende, det er en oplagt mulighed til at få brugt det tørre og gamle brød man måtte have liggende. Generelt er brødcroutoner en god måde at få det af vejen på, nu hvor glutenfri brød ofte bliver lidt hurtigere tørt end almindelig brød.
Glutenfri cæsarsalat med brødcroutoner
Ingredienser
- 350 g kyllingebryst
- ¼ salathoved
- 4 tomater
- ¼ agurk
- 1 dl frosne ærter
Glutenfri croutoner
- 6 skiver glutenfri brød
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
cæsardressing
- 50 g parmesan
- ½ dl olivenolie
- ½ dl smagsneutral olie (fx solsikkeolie)
- 2 past. æggeblommer
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk. citronsaft
Sådan gør du
- Først laves brød croutonerne ved at pensle brødskiverne med olie på begge sider og drys med salt.
- Skær dem herefter ud i små firkanter og bag dem i en forvarmet ovn på 180 oC i 15-20 minutter eller til de er sprøde.
- Lav nu dressingen ved at blende parmesan, hvidløg og citronsaft sammen til en fin masse.
- Tilsæt æggeblommerne og blend let til det hænger sammen.
- Tilsæt langsomt olierne til du har en cremet dressing.
- Steg kyllingebrystet og skær det ud i tynde skiver.
- Snit grøntsagerne fint og anret i en skål med kylling, dressing og brød-croutoner.
Der er endnu ingen kommentarer.