Glutenfri æbleskiver

Glutenfri æbleskiverÆbleskiver hører sig til i julen – der findes da heller ikke et eneste julemarked uden en bod, hvor man kan købe lune æbleskiver med en klat ”et eller andet” til. Jeg plejer altid at tage en stor indsnusning, når jeg går forbi de boder. Man kan jo godt nyde duften, på trods af man ikke kan tåle at spise dem. Jeg tror ikke, jeg har fået en glutenfri version af æbleskiver endnu. I hvert fald ikke hvad jeg husker. Så i dag gik min mission på at lave en glutenfri udgave. De blev store, flotte runde og smagte fantastisk. Jeg har min families ord på, at de ikke smager ”glutenfri”.

Vi får altid æbleskiver med syltetøj og flormelis, så der er godt med sukker. Vi har i dag haft mine forældre på besøg og selv om jeg lavede en stor portion, fik vi ikke spist op. Der er altså i denne portion rigeligt til 4 mand.

Skulle du også have nogle i overskud, så kan de sagtens fryses og tages op og lunes.

Glutenfri æbleskiver

Glutenfri æbleskiver

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Jul
Antal 35 stk

Udstyr

  • Æbleskivepande

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 4 spsk sukker
  • ¼ l kernemælk
  • 2 dl fløde
  • 195 g glutenfri mel (fx. Schär mel mix B eller Tjois basis mel)
  • 1 tsk loppefrøskaller, fin
  • 2 tsk bagepulver
  • Revet skal af en appelsin (kan undlades)
  • Smør til stegning

Sådan gør du
 

  • I en skål blandes mel og loppefrøskaller.
  • Del æggene i hvide og blommer i hver sin skål. Blommerne lægges i skålen med mel.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • I skålen med blommer og mel blandes de resterende ingredienser under grundig omrøring. Vær især varsom med at blande alt mælk og fløde i på en gang, da det kan danne klumper af mel.
  • Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen.
  • Bag dejen på en æbleskivepande med en lille klat smør.
  • Det er vigtigt de steges på middelvarme for at de bages færdigt i midten uden at brænde på, sådan en æbleskivepande kan nemlig blive meget varm
Pernille

, ,

9 Responses to Glutenfri æbleskiver

  1. anna 9. november 2014 at 19:21 #

    Hvorfor og hvad er guargummi. Ser dejlige ud. Er nybegynder og synes jeg steder på mange for mig ukendte ting.
    Fortsat god dag og tak for din energi.

    • Pernille 9. november 2014 at 19:43 #

      Hej Anna – tusind tak for din besked 🙂
      Jeg håber, du på bloggen kan finde lidt hjælp. Måske du især sådan generelt kan få gavn af mine tips//tricks indlæg 🙂 Jeg har blandt andet lavet et om Guargummi som du finder lige her 🙂 http://glutenfrimagi.dk/lidt-om-vidundermidlet-guargummi-til-glutenfri-bagning

      Jeg bruger det stort set altid når jeg bager med bagepulver, da det på den måde hjælper til hævening og elasticitet i dejen. Hvilket ofte er lidt svært at opnå med en glutenfri dej 🙂

  2. stine 9. november 2014 at 19:49 #

    Hej.
    Dejligt med en opskrift på æbleskiver. Den glæder jeg mig til:)
    Mht Guargummi, kan man bruge HUSK istedet? og i så fald, hvor meget?
    Vh Stine

    • Pernille 9. november 2014 at 20:05 #

      Hej Stine 🙂 Tak for din besked – jeg har ikke selv prøvet med Husk. Men lad mig vide hvis du giver det er forsøg 🙂 Men hvis du bruger husk? Så bland det med væsken og lad det stå i ca.5min til det bliver en gele-agtig masse 🙂

  3. Lone 16. december 2014 at 7:54 #

    Hej Pernille, jeg bor i Australien og kan altsaa ikke huske hvornaar jeg sidst fik aebleskiver 🙁 saa jeg tror jeg vil lave nogle her til jul. Er det ok at lave dem og fryse dem til senere brug?
    Paa forhaand tak.

    • Pernille 16. december 2014 at 14:25 #

      Hej Lone. Pyh, det lyder ikke rart at skulle undvære æbleskiver her i julen. De kan sagtens fryses og lunes til senere brug. De klasker dog lidt sammen, men smager stadig fantastisk 🙂

      • Lone 18. december 2014 at 23:50 #

        Hej Pernille, naa pyt, det kan jeg leve med, bare jeg faar aebleskiver 🙂 Tusind tak og haaber du faar en god jul.
        Lone

  4. Maria 16. november 2018 at 21:14 #

    Hej 🙂

    Nu har jeg forsøgt med opskriften og de smager fantastisk!
    Men mine har fået meget farve og de ser ikke helt bagt færdige ud i midten. Hvordan bager du dem? 🙂

    • Pernille 28. november 2018 at 8:55 #

      Hej Maria
      Det er da fantastisk at høre du kan bruge opskriften. Måske du har haft lidt for meget knald på din pande? Det sker også for mig hvis panden bliver for varm. Derudover kan jeg godt finde på at vende dem af kvarte omgange. Altså så man i alt vender dem 3-4 gange for at være sikker på at få dem færdigbagt uden de brænder på 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.