Søndagshygge og glutenfri madpakke

En af de ting som oftest kommer lidt bag på mig sådan en søndag eftermiddag er hvordan man hurtigst muligt fikser en glutenfri madpakke til mandag morgen. Jeg har aldrig været god til madpakker, aldrig smurt dem, aldrig spist dem. Men med et liv som glutenallergiker er det bare altid godt at have noget med på farten, så man pludselig ikke strander et sted hvor man ikke kan få noget at spise.

Boller2

En ting jeg til gengæld elsker er søndagshygge. Jeg har derfor ladet mig inspirere af denne geniale opskrift, som kan kombinere søndagshygge over friskbagte boller med madpakkevenlige pålægsboller, som kan bruges dagen efter. Bonus ikke?

Paleoboller

Ingredienser (8-9 boller)

4 æg
1,5 dl skyr
30g smeltet smør
1,5dl mandelmel
0,7 dl kokosfibre
2-3 tsk FiberHusk/loppefrøskaller
1tsk bagepulver
½ tsk kardomomme (kan undlades)
1 tsk salt

 • Forvarm ovnen på 225 grader
 • I en skål blandes æg og skyr. Pisk ved lav hastighed til blanding er en luftig masse.
 • Tilsæt det smeltede smør. Pisk til det er en glat blanding.
 • Tilsæt FiberHusk og lad blanding stå i 5-10 min. Loppefrøskallerne gør at det efter et par minutter skifter konsistens til en sammenhængende masse.
 • Tilsæt herefter mandelmel, kokosfibre, kardemomme, bagepulver og salt. Pisk til det er godt blandet sammen.
 • Form herefter bollerne. Dette gør jeg oftest med ske da det godt kan være en lidt klistret masse. Ellers hjælper det ofte at tage lidt vand på hænderne.
 • Jeg plejer at lave dem ca. 1,5 cm høje.
 • Bag dem i omkring 15minutter.

Bruger man kun opskriften som frokostboller giver det en god smag at pensle med æg og derefter drysse med sesamfrø, græskarkerne eller andet lækkert.

 • Hertil skal foruden bruges 1 æg og ca. 1 dl kerner.

Boller

Herefter er det bare at sætte sit ynglingspålæg på bordet og nyde værket. Det gode ved disse glutenfri boller er at de er lavet uden hverken sukker eller stivelse. De er altså også gode, hvis du spiser efter LCHF eller paleo. En anden ting er, at de er nogle af de eneste jeg har prøvet indtil nu, hvor man dagen efter kan spise dem uden at man føler man sætter tænderne i et stykke bly. De holder det meste af den søde og fugtige smag i hvert fald 2 dage. Man kan også med fordel fryse dem i små portioner, så de kan tages op løbende. Dette er generelt en god teknik hvis man har en travl hverdag – i kan læse mere om mit snedige frysertip her.

Jeg håber, i bliver lige så glade for denne opskrift, som jeg selv er.

Pernille

, ,

4 Responses to Søndagshygge og glutenfri madpakke

 1. Karina 25. oktober 2014 at 22:32 #

  Hej
  Brùger du affedtet mandelmel? Jeg har hørt at hvis man tilbereder mandler ved højere temperartur end (jeg mener der var) 175grader omdannes fedtet til transfedtsyre
  Mvh Karina
  t

  • Pernille 25. oktober 2014 at 22:44 #

   Hej Karina. Jeg bruger færdigkøbt mandelmel som er fedtreduceret 🙂

 2. Lone 15. januar 2015 at 23:34 #

  Hej Pernille, bollerne ser vel nok laekre ud. Hvad kan jeg bruge istedet for skyr? Jeg bor i Brisbane, Australien og har aldrig hoert om det… Tak 🙂 Lone

  • Pernille 16. januar 2015 at 10:25 #

   Hej Lone. Skyr er fast som creme fraiche og lige så magert som yoghurt naturel og har et meget højt proteinindhold. Jeg vil tro at man sagtens kan bytte det ud med yoghurt 🙂 Lad mig endelig vide hvordan det går hvis du giver det et forsøg 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.