Glutenfri palæoboller

Boller2

Med et liv som glutenallergiker er det bare altid godt at have noget med på farten, så man pludselig ikke strander et sted hvor man ikke kan få noget at spise.

En ting jeg til gengæld elsker er søndagshygge. Jeg har derfor ladet mig inspirere af denne geniale opskrift, som kan kombinere søndagshygge over friskbagte boller med madpakkevenlige pålægsboller, som kan bruges dagen efter. Bonus ikke?

En anden ting er, at de er nogle af de eneste jeg har prøvet indtil nu, hvor man dagen efter kan spise dem uden at man føler man sætter tænderne i et stykke bly. De holder det meste af den søde og fugtige smag i hvert fald 2 dage. Man kan også med fordel fryse dem i små portioner, så de kan tages op løbende. Dette er generelt en god teknik hvis man har en travl hverdag – i kan læse mere om mit snedige frysertip her.

Du kan med fordel pensle med et ekstra æg og drysse med forskellige kerner.

Glutenfri palæoboller

Samlet tid 40 minutter
Ret Brød
Antal 9 stk.

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen på 225 grader
  • I en skål blandes æg og skyr. Pisk ved lav hastighed til blanding er en luftig masse.
  • Tilsæt det smeltede smør. Pisk til det er en glat blanding.
  • Tilsæt loppefrøskaller og lad blanding stå i 5-10 min. Loppefrøskallerne gør at det efter et par minutter skifter konsistens til en sammenhængende masse.
  • Tilsæt herefter mandelmel, kokosfibre, kardemomme, bagepulver og salt. Pisk til det er godt blandet sammen.
  • Form herefter bollerne. Dette gør jeg oftest med ske da det godt kan være en lidt klistret masse. Ellers hjælper det ofte at tage lidt vand på hænderne.Jeg plejer at lave dem ca. 1,5 cm høje.
  • Bag dem i omkring 15minutter.
Paleoboller
Boller
Pernille

, ,

4 Responses to Glutenfri palæoboller

  1. Karina 25. oktober 2014 at 22:32 #

    Hej
    Brùger du affedtet mandelmel? Jeg har hørt at hvis man tilbereder mandler ved højere temperartur end (jeg mener der var) 175grader omdannes fedtet til transfedtsyre
    Mvh Karina
    t

    • Pernille 25. oktober 2014 at 22:44 #

      Hej Karina. Jeg bruger færdigkøbt mandelmel som er fedtreduceret 🙂

  2. Lone 15. januar 2015 at 23:34 #

    Hej Pernille, bollerne ser vel nok laekre ud. Hvad kan jeg bruge istedet for skyr? Jeg bor i Brisbane, Australien og har aldrig hoert om det… Tak 🙂 Lone

    • Pernille 16. januar 2015 at 10:25 #

      Hej Lone. Skyr er fast som creme fraiche og lige så magert som yoghurt naturel og har et meget højt proteinindhold. Jeg vil tro at man sagtens kan bytte det ud med yoghurt 🙂 Lad mig endelig vide hvordan det går hvis du giver det et forsøg 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.