Glutenfri Brunch

I går havde vi en veninde og hendes kæreste på besøg til brunch. Da jeg oftest synes, sådan en glutenfri brunchtallerken simpelthen er dødsyg og ikke lige frem sprudler af fest. Da jeg lige for tiden eksperimenterer med at spise helt glutenfrit, ville jeg denne gang være lidt kreativ med anretning og indhold.

Jeg synes faktisk selv det lykkedes ret fint, de spiste da også begge to op, så det opfyldte mine succeskriterier. Jeg serverede denne tallerken med mine for tiden ynglingsboller som du finder opskriften på her. Selv om det ikke er spor fancy når det kommer til stykket, får I alligevel opskriften på de forskellige ting her.

Jeg synes, tit sådan en gang tunmousse kan være lidt en satan at anrette. Det er oftest tyndt og løber hurtigt sin vej, hvilket ikke giver det mest indbydende look på sådan en tallerken. Derfor blandede jeg lidt Husk i, det var bare super og blev rigtig let at anrette.

Naturligt glutenfri brunchtallerken

Samlet tid 1 time
Ret Frokost, Morgenmad, Tapas
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Æggemuffin

  • 4 skiver bacon
  • 8 cocktailpølser, uden gluten
  • 8 blade frisk basilikum
  • 4 æg
  • salt & peber

Blad med kyllingesalat

  • 2 stk. kyllingebryst filet
  • 4 spsk. skyr/ 9% Creme Fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 avokado
  • 1 tomat
  • ½ tsk. karry, uden gluten
  • 4 blad hjertesalat

Tun på tomat

  • 1 ds tun
  • 1 spsk. mayonaise
  • 2 spsk. skyr/creme fraiche
  • 1 avokado
  • 1 stor tomat
  • 1 tsk. loppefrøskaller, fin
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Æggemuffin

  • På en pande svitses cocktailpølserne som forinden er skåret i kvarte
  • I en muffinsform beklædes siderne med bacon.
  • I bunden fyldes ca. en tsk stegte cocktailpølser og 2 blade hakket basilikum
  • Ægget slåes forsigtigt ud inde i baconsvøbet.
  • Bages i ovnen på 200 g i ca.10min.

Blad med kyllingesalat

  • Steg kyllingen på en pande
  • Skær den derefter i små tern
  • Bland kylling, skyr og mayonaise sammen. Tilsæt karry samt salt og peber.
  • Anret kyllingesalaten på et blad hjertesalat.
  • Pynt med avokado og tomat i små tern.

Tun på tomat

  • Skær tomaten ud i 4 ca. 0,5 cm tykke skiver, resten af tomaten hakkes fint til pynt sammen med avokado.
  • Bland de resterende ingredienser
  • Anret på tomaten og pynt med tomat og avokado.
Glutenfri brunch
Pernille

,

One Response to Glutenfri Brunch

  1. anita wedel jensen 16. august 2019 at 17:35 #

    Hejsa, hvor ser det lækkert ud, nu har jeg ledt på nettet i timevis for at finde noget lækkert til morgenmad/brunch, jeg skal ud til en veninde hvor jeg skal overnatte, sådan en rigtig tøseaften , he he vi er begge over 50 😉 næste morgen vil jeg så overraske hende med morgenmad, hun har gluten allergi, så ikke helt nemt at finde på noget der ikke virker kedeligt. tusind tak 🙂

    VH Anita wedel Jensen

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.