Julen kommer nærmere og nærmere. Hvis man ikke kan tåle gluten, er denne periode en stor påmindelse på det afsavn man lider under. Min mor og jeg har en fast tradition i julemåneden, hvor vi bruger en søndag på at fremtrylle juledekorationer, adventskranse og ikke mindst julebag. Da vi ikke længere kan benytte os af familiens efterhånden mange år gamle julebage-traditioner, har jeg hvert år mange uger i forvejen startet projekt ”find inspiration til glutenfri konfekt og småkager”. I år kom jeg forbi denne opskrift på Julie Bruuns blog, som jeg straks tænkte kunne bruges som afsæt for en god glutenfri konfekt i julen, da den smager stort set som Ferrero rocher.
Jeg har fundet mit nye ynglingsguf, ved at ændre lidt på forholdene og fundet en erstatning for proteinpulver, da det er ikke lige er noget jeg er blevet tilhænger af, endnu. Man skal jo aldrig, sige aldrig. Hermed et bud på en god glutenfri konfekt.
De er så gode, at jeg helt sikkert kommer til at lave dem hele året rundt. Der er god til en tøseaften med film og guf eller en kæresteaften på sofaen med film og hygge. Kort sagt en fantastisk erstatning på konfekt til jul eller bare guf hele året rundt.
Pssst! Er man udstyrsfreak som både min mor og jeg, så gør dette sæt med 3 chokoladegafler fra Mette Blomsterberg kun jobbet lettere og sjovere, når kuglerne skal overtrækkes med chokolade.
Glutenfri dadeldrøm ala Ferrero roche
Ingredienser
- 25 g hasselnødder
- 60 g dadler
- 20 g kokosolie
- 2 tsk. kakaopulver
- 1 tsk. loppefrøskaller, fin
- 1 knsp salt
- 1 spsk. vand
- 25 g mørk chokolade 70-80%
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 170grader
- Bag alle hasselnødderne her i ca. 12 minutter
- Smelt kokosolien i en gryde
- Tag nødderne ud af ovnen og tag skallen af. Dette gøres bedst ved at tage et dobbelt stykke køkkenrulle da de er brand varme og med det nulre du så en lille håndfuld af gangen ind over bagepladen.
- Tag 12 stk hele hasselnødder fra og læg resten ned i en blender sammen med dadler, smeltet kokosolie, kakaopulver, loppefrøskaller, salt og vand. (OBS! Hvis du bruger soltørrede dadler skal de lægges i blød i ca. 10 minutter. Hvis du bruger nogle med sten, som oftest er mere bløde i det skal de bare direkte i blenderen)
- Blend det til det har en fin sammenhængende masse.
- Herefter tager du en hasselnødder kerne af gangen og trykker massen sammen omkring den til en kugle. Kuglerne skal have en diameter på omkring 2,5cm.
- Stil kuglerne på frost i ca. 10-15 min.
- Hak chokoladen fint og smelt den over et vandbad. Er du i tvivl om hvilken glutenfri chokolade du skal vælge kan du læse min chokoladeguide her.
- Overtræk kuglerne i chokoladen og stil derefter på køl til de skal spises.
kann jeg også bruge Husk til gludenfritmel?
Hejsa 🙂 Nej, HUSK fungerer kun som noget man tilsætter dej eller andet for at holde mere på fugten og give en mere elastisk dej 🙂