Glutenfri øl

I forbindelse med J-dag i 2016 år, udgav jeg et indlæg om de forskellige glutenfrie øl, som findes derude. Heldigvis har I fantastiske læsere været eminente til at kommentere og komme med inputs til glutenfri øl lige siden (så bliv endelig ved med det), så indlægget er kun blevet bedre siden og indeholder nu en stor guide over glutenfri øl.

Jeg har selv smagt en del af de nedenstående, andre har jeg fundet via min gode ven Google. Jeg håber, at jeg kan hjælpe og inspirere jer til at prøve nye og andre spændende øl. Jeg har delt den op i to forskellige kategorier, da nogle øl er naturligt glutenfri og gode for alle, andre er glutenfri, da deres glutenindhold er undergrænseværdien på de 20 ppm, men som stadig kan volde lidt problemer, hvis man er rigtig sensitiv.

For de sensitive:
 • Quinoa Øl fra Nordic Quinoa – En naturligt glutenfri øl brygget på højkvalitets quinoa uden bitterstof, brygget på Næstved Bryghus. Det er en øl med en rigtig blid og frisk smag, med noter af nødder og frugt. Den passer altså perfekt til lette retter og lyst kød. Den er foruden at være 100% glutenfri også økologisk samt danskproduceret med bæredygtighed for øje. Med andre ord, en rigtig god øl, lige efter min smag. Den kan købes på www.shop.glutenfrimagi.dk.
 • Schnitzer Bräu – Er naturligt glutenfri, da den er lavet på hirse. Jeg fandt den i Tyskland i en Fleggaard, lige da jeg havde fået konstateret cøliaki og købte raskvæk en hel kasse i min glæde over den var glutenfri. Jeg husker den ikke som en succes. Men måske jeg snart skulle give den en chance. Jeg har jo efterhånden glemt, hvordan en ”rigtig” øl smager. Jeg er ikke stødt på den her hjemme endnu.
 • Green’s – har foruden glutenreducerede øl også naturligt glutenfri øl og endda 3 forskellige. Jeg har ikke selv smagt dem, men har hørt, de skulle være ret så gode.
 • Ørbæk Bryggeri Pale Ale – en glutenfri øl brygget på blandt andet kokos, ris og boghvede. Smag og behag er forskellig, men denne er ikke blandt mine favoritter.
 • Crabbies – er naturligt glutenfri, da hovedingredienserne er ingefær, sukker, vand og citron. Jeg har selv drukket den flere gang i forskellige varianter og den er klart en anbefaling værd. Jeg tror dog ikke, det er en øl, man drikker mere end et par stykker af på en aften, da den stærke ingefær er lidt meget i længden. Jeg har fundet dem i Brugsen, Bilka, Føtex og på flere spillesteder i Odense.
For de knap så sensitive (glutenfri øl – indeholder under 20ppm gluten):
 • Munkebo Bryghus – hele 2 forskellige glutenfri øl, en alkoholfri hyldeblomst IPA og en glutenfri porter. Jeg synes de er så gode, at jeg forhandler dem på min webshop www.shop.glutenfrimagi.dk.
 • Svaneke Bryghus – de laver 2 virkelig lækre øl, den ene meget som en almindelig Pilsner og anden anden en mild Ale. Super lækre og de findes på min webshop www.shop.glutenfrimagi.dk
 • Brunehaut – har udviklet 4 forskellige øl som godt nok ikke er glutenfri, men de har et glutenindhold på under 5ppm, hvilket er ret lavt. Jeg har selv smagt alle 4 uden at reagere på det.
 • Mongozo – jeg ved ikke om denne øl er naturligt glutenfri. Men jeg er selv sensitiv og har med stor succes drukket denne Belgiske øl uden maveproblemer efterfølgende. Den skulle ikke være ret svær at finde herhjemme, hvis man forsøger sig i helsekostbutikker.
 • Estrella Damm Daura – indeholder en reduceret bygmængde og dermed også en lille andel gluten. Er man derfor meget sensitiv, skal man nok holde sig fra den. Den er dog under grænseværdien på de 20ppm. Denne øl er efterhånden at finde i de fleste dagligvare butikker i den glutenfri sektion. Jeg har, i Odense, set dem i både Bilka, Rema 1000, Føtex, Brugsen og Netto.
 • Willemoes Lager – indeholder også en lille andel gluten, men er under grænseværdien på de 20ppm. Jeg har endnu ikke selv smagt den, men har hørt, at den bestemt skulle være købet værd. Den burde kunne fås i de fleste af Coops butikker landet over.
 • Mikkeller – Skulle eftersigende have lavet hele 3 forskellige glutenfri øl. Desværre er de brygget som almindelig pilsner, for så at få tilsat et enzym, som mindsker gluten, hvilket gør, at de stadig ikke er helt og naturlig glutenfri. De ligger dog under grænseværdien og er man ikke sensitiv, skulle der ikke være problemer.
 • Omission – Har brygget 3 glutenfri øl som alle har et meget lav indhold af gluten. Det er et Amerikansk mærke, som jeg kun har fundet online her i Danmark.
 • Green’s – Er en Belgisk ølproducent, som har omkring 2-3 forskellige øl lavet på malt, men med et reduceret glutenindhold og må derfor kaldes glutenfri. Den er set i Fakta og ellers online.
 • Lammsbräu Glutenfrei –  Er lavet som en almindelig gluenfri øl men også som både gluten- og alkoholfri øl. Kan købes i flere tyske supermarkeder blandt andet er den fundet i Fleggaard.
 • Skovlyst KastanjeBryg – en øl jeg i kommentarfeltet er blevet tippet om at smage! Den er brygget på kastanjer og skulle smage virkelig godt.
Alternativ til glutenfri øl

Er man ikke til at sidde med en glutenfri øl eller jagten på at finde dem, så er der stadig håb. Som en diætisk en gang sagde til mig, som svar på min beklagelse over min udelukkelse af øl – ”det er jo så heldigt, at der findes rødvin med skruelåg”. Og det er nemlig heldigt! Jeg har dog aldrig taget en god rød med skruelåg under armen, og gået en tur i fredagsbaren på Uni. Men jeg har til gengæld snart drukket så mange ciders, at jeg burde få en opkaldt efter mig. Er man ikke til det alt for søde, findes der faktisk en del Irske cidere, som Crowmore og Bulmer, som er ”øl-agtige” i smagen, og knap så prop fyldt med sukker som en Bacardi Breezer.

Pernille

, ,

36 Responses to Glutenfri øl

 1. Tina 8. november 2014 at 21:13 #

  Hvorfor har du ikke Corona med i oversigten? De holder sig også under 20 ppm. så vidt jeg har kunnet se på en svensk oversigt, jeg har fundet.

  Med venlig hilsen Tina

  • Pernille 8. november 2014 at 21:16 #

   Hej Tina. Tusind tak for din kommentar 🙂
   Jeg har ikke taget Corona med i første omgang, da jeg ikke har kunne finde noget valid information på, at den er glutenfri. Og jeg vil gerne kunne stå 100% inde for listen, så ingen bliver syge. Jeg har forsøgt at kontakte en forhandler, så snart jeg får svar ryger den på listen 🙂
   Pernille

   • Steen 10. juni 2019 at 23:08 #

    Hej med jer….
    Jeg bor i Californien og har også fået konstateret CiElias (DH) og da jeg er en stor øl fan har jeg undersøgt marker for gluten free øl….. Je har aldrig set at nogen af Corona’s øl har været i den kategori for gluten free….. og tro mig her i US tør ingen tage den chance …..
    for eks. Her er et link til en forretning (Total Wine) som skulle have over 3000 forskellige øl og 100 gluten free øl….
    https://www.totalwine.com/beer/specialty-styles/gluten-free-low-gluten/c/013001?tab=fullcatalog&viewall=true&text=gluten%20free%20beer

    Steen

    • Lars Eghøj 29. december 2020 at 8:24 #

     Hej Steen og Tina

     Jeg tror i kom på vildspor. Quinoa øl er ikke en øl fra bryggeriet Corona.

     Quinoa øl eller Quinoa Beer er brygget udelukkende på quinoa, vand, gær og humle og er derfor naturligglutenfri.

     Quinoa Beer er skabt i Danmark i 2020, og Quinoa Beer er den første quinoa øl i verden som ikke er brygget på alm. korn – Quinoa Beer indeholder derfor intet gluten eller malt, som normalt bryges til starte gæringen af øl.

     Det varer dog lidt inden Quinoa Beer bliver verdens kendt. Vi starter med markedsfæring i Danmark.

     mvh

     Lars Eghøj
     Nordic Quinnoa

 2. Kennet 9. november 2014 at 10:50 #

  Pale Ale fra Ørbæk kan bestemt ikke anbefales, men vi har dog alle forskellige smag…

 3. Ketil 10. november 2014 at 10:06 #

  St. Peters brewery har et antall GF øl – jeg har sett dem i noen butikker i Norge. http://www.stpetersbrewery.co.uk/our-beer-range/bottled-beers/

 4. Jane 13. november 2014 at 9:07 #

  Hej. Tak for oversigt:-) jeg har læst i en svensk undersøgelse, at alm Carlsberg også har under 20 ppm gluten…

 5. Casper 6. januar 2015 at 3:16 #

  Husk at øl fra mega-firmaer som fx Carlsberg ofte brygges på licens i de forskellige lande. Indholdet kan være forskelligt.

  Jeg reagerer på Carlsberg og Corona, så ville ikke stole på den svenske undersøgelse, som vist også er nogle år gammel nu?

  Jeg har reageret meget svagt på en Estrella damm daura engang da jeg var ultrafølsom, men gør det ikke nu. Så den drikker jeg gerne. Den smager også godt. Jeg drikker så sjældent øl at jeg faktisk synes den smager af for meget, og den er af guldølsstyrke, så somme tider fortynder jeg med lidt vand. Så får man “fadøl”. Og når den kan fortyndes, så må det være en god øl, ikke?

  På Systembolaget i Sverige har de yderligere Saxon, som er en glutenfri øl fra carlsberg uden ret meget smag, men billig. Og Zatec, en tjekkisk øl med den karakteristiske tjekkiske smag, en øl man bare har lyst til at drikke af et stort krus i en kælderbodega i Prag …

  Cider er godt, men Somersby er ikke cider, men en sodavand med billig alkohol, og den giver mig tit mavepine pga syren og sukkeret. Jeg ser frem til at der kommer glutenfri fadøl, og mon ikke det sker inden for 5-10 år? Der bliver flere og flere med intolerans.

  • Pernille 6. januar 2015 at 22:32 #

   Tusind tak for din besked Casper 🙂
   Jeg har heller ikke turde kaste mig ud i hverken Corona eller Carlsberg. Når det ikke er noget producenten skilter med, tør jeg aldrig helt stole på det. Jeg har aldrig selv reageret på Estrella, men har også kun fået dem et par gange og en enkelt ad gangen.
   Jeg tror også på fremskridt indenfor glutenfri drikkevarer! For bare 5 år siden fandtes der kun en brøkdel af hvad der gør nu. Så jeg ser lyst på fremtiden – vi skal nok få os en fadøl igen en dag 😀

 6. Karsten 19. maj 2015 at 21:07 #

  Har prøvet Ørbæks India Pale Ale, american style.
  Rædsom, den smager slet ikke af øl, nærmest som græs der har ligget i en butik i 10 år.
  Der er gluten i. Efter 1 1/2 time fik jeg konsekvensen at føle.
  Til Ørbæk og andre, lad dog være med at brygge noget der overhovedet indeholder gluten, hvis i vil brillere med noget gluten-frit.
  Og tag jer så alvorligt sammen om smagen af øllet, inden i sender sådan en slam-øl på gaden.

 7. Sissel 20. juli 2015 at 11:59 #

  Hei!Det finnes også en veldig god glutenfri øl fra Ringnes,som heter Ringnes Lite. Får den i Norge,men vet ikke om du får den andre steder.

  • Pernille 26. juli 2015 at 20:18 #

   Hej Sissel 🙂 Tusind tak for din besked 🙂 Jeg har ikke fundet den her i Danmark, men den skal jeg da prøve at lede efter 😀

 8. Sophie 7. november 2015 at 20:42 #

  Hej
  Jeg er lidt ny i den her glutenfri verden. Fik cøliaki for snart 1 år siden og er meget sensitiv. Bare en enkelt brødkrumme giver slem udslæt. Jeg har lige et lidt dumt spørgsmål . Jeg har dog drukket daura øllen uden voldsomme problemer, og mener også den er 3 ppm. Øl med 20 ppm slår jeg meget ud af. Er det ikke jo mindre ppm jo mindre gluten?
  Sophie

  • Jesper 15. april 2019 at 12:19 #

   Øv, du er uheldig. Cøliaki giver ikke udslet så du må have allergi oven i hatten 🙁 Jeg er selv så heldig at jeg kun har cøliaki (som er en tarmsygdom til dem der ikke ved det). PPM betyder “Parts Per million”. Så det vil sige at under 20 PPM betyder at der er mindre end 20 gluten molekyler i produkter for hver 1 million molekyler. Den slags øl kan jeg fint tåle. Men altid svært at vurdere med cøliaki da effekten omend den kan komme med det samme i form af diarré eller mavesmerter også er langsigtet. Så generelt drikker jeg mere rødvin og mindre øl end før diagnosen

 9. Henrik 8. november 2015 at 7:58 #

  Hej

  Har smagt Willemoes Lager flere gange og det er min danske favorit – giver Karsten ret i at Ørbæks Pale er nok den værste øl jeg har smagt – tror jeg vil henvende mig til dem – måske har de bare lavet den uden at smage på den – ikke pengene værd. Drikker også Corona uden problemer, og har været i kontakt med Carlsberg, som siger at alle deres alm. Øl ligger under 20 ppm – hvorfor de ikke skilter med det gør også mig mistænksom – men det kommer nok først den dag de kan se den markedsføringsmæssige fordel …..og det varer jo nok længe – at drikke glutenfrit øl is not the real deal for mange øldrikkere – der skal gluten i for at det er en rigtig øl……

 10. Tom Erik Brauer 20. december 2015 at 20:11 #

  Hei i Norge har vi nå også fått en som heter Hansa Lite. Corona er testet av ncf her i Norge og er under 20ppm

 11. Nadja Petersen 30. december 2015 at 18:44 #

  Hej. Bryggeri Skovlyst har lavet en dejlig glutenfri øl, der hedder Kastanje Bryg. Dog er jeg bange for ,at den ikke er fast i sortimentet. Jeg fandt den i Netto i sidste uge til kun 8 kr. og den smager rigtig godt. Jeg krydser fingre for at den kommer igen!

  • Pernille 7. januar 2016 at 12:01 #

   Hej Nadja,
   Sikke et godt tip, den må jeg sørge for kommer på listen. Forhåbentlig kommer den tilbage i Netto ind i mellem 🙂
   /Pernille

  • Jørgen Dinesen 15. september 2017 at 10:37 #

   Det er den bedste jeg har smagt

  • Ina Larsen 18. december 2017 at 13:55 #

   Skovlyst kastanje bryg er fast sortiment i Rema 1000, til 16 kr for en halv liter. Smager fortrinligt.
   Jeg undre mig at føtex ikke har denne glutenfri øl, da de har en del øl fra skovlyst. Ærgerligt at der næsten ingen restauranter som har glutenfri øl. Nu går vi om lidt ind år 2018.

   • Mette 15. juni 2018 at 13:52 #

    Hej – jeg har spurgt i Bilka og fået det svar, at Skovlyst Kastanjebryg er taget ud af sortimentet i Dansk Supermarked dvs. også Føtex og Netto. Men jeg har fundet den i Meny og SuperBrugsen – den er min favorit 🙂

    • Pernille 17. juni 2018 at 19:14 #

     Den er også bare god – tak for feedbacken 🙂

 12. Lene 7. april 2016 at 12:59 #

  Hej.
  Kastanjebryg øko fra Skovlyst er i fast sortiment både hos Kvickly og Superbrugsen. Det er en kraftig velsmagende øl. Men som frokostøl foretrækker jeg Ørbæks India Pale Ale, den er spinkel i smagen, så den ikke “overdøver” pålægget. Den tyske Lammsbraü ligger et sted imellem.
  Smag og behag er heldigvis forskellig, og der skal jo være øl til enhver lejlighed 😉

 13. Lene 7. april 2016 at 13:29 #

  Hej.
  Kastanjebryg øko fra Skovlyst er i fast sortiment både hos Kvickly og Superbrugsen. Det er en kraftig velsmagende øl. Men som frokostøl foretrækker jeg Brewdog’s Vagabond Pale Ale, den er spinkel i smagen, så den “overdøver” ikke pålægget. Den tyske Lammsbraü ligger et sted imellem.
  Smag og behag er heldigvis forskellig, og der skal jo være øl til enhver lejlighed 😉

 14. Kresten 27. juni 2018 at 7:58 #

  Den bedste prisbelønnede glutenfri øl Estrella Daura indgår fast i REMA 1000 sortimentet – ofte til kun kr. 10. Den er fin velsmagende og nuanceret og vil også tiltale ikke gluten allergikere.

  • Pernille 29. juni 2018 at 11:50 #

   Enig – det er en virkelig god øl 🙂

 15. Jacob 9. april 2019 at 13:07 #

  Hvis du har tid så kunne listen I dag opdateres med en bunke øl.

  Den udskældte Ørbæk har fået en fætter, LAGER, som smager ret godt.
  ‘To øl’ har lavet Reparationsbajer Gluten Free og Free Frontier Gluten free.

  Svaneke har lavet American Hoppy Ale – Glutenfri og Aloha Pilsner – Glutenfri. Derudover har de lavet en glutenfri juleøl som bl.a. Rema1000 har haft på hylderne i højtiden. Ret god.

 16. Thomas 2. maj 2019 at 18:12 #

  Hej
  Nybegynder. Er der som princip mindre gluten jo mindre alkohol?
  Forskel på normal øl, lys og alkoholfri?
  Jeg kan godt drikke alkoholfri – selv Aldis lavpris, fx efter en løbetur.

  Thomas

 17. Ronny 6. juli 2019 at 20:23 #

  Hei Pernille og takk for fin blogg. 🙂
  Jeg kom over bloggen din i mitt søk etter danske glutenfrie øl typer. Vi skal på en ukes ferie til nord Jylland, og jeg har vurdert å ta med meg glutenfritt øl fra Norge. 😀 Men, forstår nå at det kanskje ikke er nødvendig, da det er fullt mulig å få tak i glutenfritt øl i Danmark.

  Til opplysning så har vi et par gode norske glutenfrie øl som ikke står på listen din:
  Ringnes Glutenfritt Lite mørk fatøl, Aas Lite og Mack Isbjørn pilsner Lite.

 18. Niels 10. juli 2019 at 19:42 #

  Jeg er sensitiv overfor hvede – det er ikke et godt match som øl-entuiast… 🙁

  Jeg er faldet over denne hjemmeside:
  http://www.lowgluten.org/gluten-test-results/

  Den vil jeg prøve mig lidt frem med. Der er ret mange normale øl som virker til at være “gluten-fri”. I hvert fald ligeså glutenfri som Estrella Daura. Jeg er ikke super-sensitiv, så jeg går stille frem.

 19. Lilian 24. april 2020 at 22:08 #

  Tak for god info.. der er faktisk også et par fra Svanneke Øl, der er ganske gode!

 20. Lonnie 27. april 2020 at 11:54 #

  Schnitzers Radler (hirse + lemon) er uundværlig til en varm sommeraften.

 21. Gunnar 9. juli 2020 at 10:53 #

  På ferie i Skotland i 2019 smagte jeg en fremragende gf øl fra bryggeriet Bellmore. Fås desværre ikke i DK – hvem starter en import??? ?

  • Pernille 13. juli 2020 at 11:45 #

   Jeg har også et rigtig godt øje til de belgiske. Måske bloggen snart skal udvide? 😀

 22. Lone Egstrup 24. november 2021 at 9:41 #

  hej
  har lige opdaget siden og tak for god info.
  Det er min datter der ikke kan tåle gluten. vi har fundet øl hun kan tåle men hun mangler den gode gamle hvidtøl især til jul, hvor vi har en gammel tradition for at drikke varmt hvidtøl.

  er der nogle der har kendskab til om der findes hvidtøl her eller i udlandet.

  Lone

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.