Denne opskrift på glutenfri brunsviger er lavet med den glutenfri burgerbolle melblanding fra REMA1000. Den er derfor en super simpel opskrift, som giver den lækreste glutenfri brunsviger.
Der er mange holdninger til brunsvigeren, men da jeg er fra fyn, er dette i mine øjne den eneste rigtige måde at lave en brunsviger på. Men en god snask på toppen, sødlig dej og ikke så meget mere end det.
Opskriften er udviklet til REMA1000 og du kan derfor også finde opskriften på deres glutenfri online univers her.
Glutenfri brunsviger
Ingredienser
- 20 g gær
- 220 ml sødmælk, fingerlunt
- 15 g smør
- 30 g sukker
- 1 knsp. salt
- 1 knsp. kardemomme
- 1 æg
- 1 pose glutenfri burgerbolle melblanding (250 g)
Fyld
- 150 g brunfarin
- 125 g smør
- 2 spsk. piskefløde
Sådan gør du
- Forbered din form (ca. 20x 25 cm) med enten bagepapir eller smørelse.
- Opvarm mælk og smør i en gryde på middelvarme.
- Når smøret kan røres ud i mælken kommes det i en skål.
- Lad det køle af til det er ca. 37 grader. Opløs da gæren heri.
- Tilsæt sukker, salt, kardemomme og rør godt rundt.
- Tilsæt æg og rør godt ud i blandingen.
- Tilsæt melblandingen og rør straks sammen. Det er vigtigt du rører grundigt sammen til en sammenhængende dej med det samme for at undgå klumper.
- Kom straks dejen op i din form og lad den stå lunt og tildækket med et klæde og hæve i 1,5 time.
- Lav fyldet imens ved at smelte smør og brunfarin på middel varme.
- Rør godt sammen, tilsæt fløde, rør igen sammen og tag den af varmen.
- Lad det køle lidt ned og imens kan du med fingrene forsigtigt prikke lidt huller i dejen.
- Hæld forsigtigt fyldet på og fordel lige over dejen.
- Bages i opvarmet ovn (varmluft) på 180 grader i 20-25 min.
Vil du have flere opskrifter på glutenfri kage, så kan du finde dem lige her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.F
Der er endnu ingen kommentarer.