Opskrift på et glutenfri hvidløgsflute med en melmix fra REMA 1000. Det giver et utroligt lækkert og luftigt hvidløgsflute, som smager lige som det skal.
Det glutenfri hvidløgsflute passer perfekt til sommeraftener med grillmad eller som tilbehør til suppen i de kolde vintermåneder.
Opskrifter er udviklet til REMA 1000, den findes derfor også på deres hjemmeside i det glutenfri opskriftsunivers. Min REMA 1000 har den glutenfri burgerbolle melblanding i fast sortiment.
Du kan dog bruge konceptet til lige den melmix du selv synes bedst om, men lige netop denne synes jeg, har en rigtig god smag til formålet.
Glutenfri hvidløgsflute
Ingredienser
- 1 pakke glutenfri burgerbolle melblanding fra REMA1000
- 15 g gær
- 220 ml lunkent vand
- 10 g olie
- ½ tsk. sukker
Hvidløgssmør
- 75 g blødt smør
- 1-2 fed hvidløg, presset
- 3 spsk. finthakket persille
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Bland melblanding, sukker og olie i skål og rør grundigt i nogle minutter til du har en sammenhængende dej.
- Med olie eller vand på hænderne formes et aflangt flute og placeres på en bageplade med bagepapir.
- Lad det hæve i ca. 45 minutter overdækket, gerne på et lunt sted.
- Rør hvidløgssmør af smør, persille og presset hvidløg.
- Kom det i husholdningsfilm og form en rulle på ca 1 cm I diameter. Læg smørrullen på køl til senere.
- Opvarm ovnen til 220 grader.
- Snit 2-3 små ridser i flutet og bag det midt i ovnen i 18-20 minutter.
- Tag brødet ud og lad det køle lidt af på en bagerist ca. 5-8 minutter.
- Skær 12-15 riller halvt ned i dit flute og skær derefter samme antal skiver smør fra din smørrulle. Kom en skive smør ned i hver rille i flutet.
- Er flutet stadig lunt så smørret smelter kan du servere, ellers kan du komme dit hvidløgsflute i ovnen på 175 grader i 5 minutter lige inden servering.
Se mine andre opskrifter på glutenfri brød lige her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.