Jeg har testet i dagevis og endelig fundet en fantastisk god opskrift på en glutenfri pizzadej. Det er naturligt glutenfri og uden melblandinger, det er kun let tilgængelig ingredienser.
Der findes ikke meget bedre end en god pizza, sådan en der får en let crispy skorpe med lidt luft og en blød midte som gør den liiige kan bøjes sammen med fingrene, klar til hurtig nydning.
Jeg er rigtig stolt over at kunne dele et så godt resultat med jer, den er gennemtestet og jeg ved den virker. Jeg har for nyligt fået en Ooni Kuda pizzaovn, som jeg har brugt med gas. Opskriften bliver helt sikkert bedre jo varmere pizzaen tilberedes. Du kan også bruge en pizzasten i grill eller i en ovn på max. Jeg selv tilbereder på 380-420 grader varm pizzaovn, her er den færdig på ca. 3 minutter.
Fyldet kan du variere efter ønske, herhjemme er vi stor fan af varianten philadelphia, kartoffel, rosmarin og revet aged havarti. Mums!
Vil du lære at lave glutenfri pizza? Så har jeg lavet et online kursus i glutenfri pizza, det kan du læse meget mere om på www.kursus.glutenfrimagi.dk.
Glutenfri pizzadej opskrift
Ingredienser
- 8 g gær
- 1 tsk. sukker (6 g)
- 330 g vand
- 16 g loppefrøskaller, fin
- 140 g tapiokastivelse
- 120 g fuldkornsrismel
- 60 g majsmel
- 7 g salt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. æblecidereddike
- 2-3 spsk. majsmel til formning af pizzaerne
Sådan gør du
- I en skål opløses gær og sukker i vandet. Lad det stå 5 minutter og hvile.
- Imens afmåles loppefrøskaller i en skål.
- I en tredje skål blandes tapiokastivelse, fuldkornsrismel, majsmel og salt.
- Tilsæt først æblecidereddike og olie til gæropløsningen.
- Tilsæt loppefrøskallerne og rør kraftigt i få sekunder til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt straks melblandingen og rør til du har en sammenhængende dej.
- Form forsigtig med hænderne dejen til en kugle og læg den tilbage i skålen, kom et fugtigt klæde over skålen og lad det hæve et lunt sted i 45-60 minutter.
- Del dejen i 3 stykker og form den forsigtigt til 3 små kugler. Kom et fugtigt klæde over dem igen og lad dem hæve i 30 minutter.
- Fordel majsmel på dit bord og tag en kugle ad gange og med fingrene masseres og trykkes den roligt ud på en tynd pizza. Du kan også tage en kagerulle med lidt olie på og rulle din pizza ud, men jeg synes det bedste resultat kommer med tålmodighed og dine hænder. På den måde kan du også styre at skorpen ikke er lige så flad som resten af pizzaen og dermed får en luftig skorpe som "puffer" op når den bages.Fortsæt på alle 3.
- Lad pizzaerne hvile på bordet i 30 minutter.
- Find imens dit fyld frem så det ikke er køleskabskoldt når det skal på pizzaen.
- Fyld pizzaen som du ønsker og bag den i en pizzaovn (400 grader) eller på en pizzasten i ovn eller på grill på højeste mulige temperatur.
- Bruger du pizzasten i ovn/grill kan du med fordel fordele tomatsaucen over din pizza og forbage den i 5 minutter og så at tage den ud, fordele fyld på og derefter bage den til du har en færdig pizza med gylden skorpe.
For mere glutenfri inspiration kan du følge mig på Instagram @glutenfrimagi eller på min Facebookside. Få også gode glutenfri tilbud fra min webshop ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev her.
Der er endnu ingen kommentarer.