Glutenfri chokoladekage med mælkesnittecreme

chokoladekage-med-mælkesnittefyld

Den her opskrift på en glutenfri chokoladekage med mælkesnittecreme er så simpel at lave men smager virkelig lækkert. Den søde og let syrlige creme går så godt til den lidt tunge chokoladekage.

Den kræver ganske få ingredienser og tager udgangspunkt i den glutenfri chokoladekage melmix, der kan købes i REMA 1000. Det er en opskrift som du derfor også kan finde ind i deres glutenfri opskriftsunivers på www.rema1000.dk.

Skal den glutenfri chokoladekage med mælkesnittecreme bruges til en fødselsdag, så kan du sagens pynte den med en chokoladeglasur, krymmel og lys.

chokoladekage-med-mælkesnittefyld

Glutenfri chokoladekage med mælkesnittecreme

Antal 8 personer

Udstyr

  • 1 springform Ø20

Ingredienser
  

Kage

  • 1 pakke REMA 1000 glutenfri chokoladekage melblanding
  • 0,8 dl vand
  • 1 æg
  • 5 spsk. olie

Fyld

  • 200 g flødeost neutral
  • 55 g flormelis
  • 2 spsk. lys sirup
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft 

Pynt

  • 1 spsk. flormelis
  • 75 g Friske bær

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Bland alle ingredienser grundigt sammen og kom dejen i en smurt springform Ø20 cm.
  • Bag chokoladekagen midt i ovnen i 25 minutter. Lad kagen køle af.
  • I en skål blandes flødeost, flormelis, sirup, citronsaft og piskefløde. Pisk cremen fast.
  • Del kagen på midten og smør mælkesnittefyldet i et tykt lag over hele bunden af kagen.
  • Læg låget forsigtigt på og stil på køl i mindst 2 timer.
  • Drys med flormelis og pynt med friske bær inden servering.

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.

chokoladekage-med-mælkesnittefyld
chokoladekage-med-mælkesnittefyld
Pernille

4 Responses to Glutenfri chokoladekage med mælkesnittecreme

  1. Bente Farver 25. juni 2023 at 13:00 #

    Hej, hvordan får du pisket cremen fast? Det lykkedes ikke for mig, så vi spiste cremen ved siden af, men det var jo ikke meningen.

    • Pernille 8. august 2023 at 11:37 #

      Hej Bente

      Det skal ikke piskes helt fast, det skal i mellem lagene og så bliver det fast når det har stået på køl nogle timer 🙂
      Mvh. Pernille

  2. Anne 17. oktober 2023 at 21:44 #

    Hej,

    Tænker du, man kan lave den dagen før og sætte på køl til den skal bruges dagen efter?

    • Pernille 17. oktober 2023 at 21:47 #

      Ja, det kan du sagtens. Du skal blot opbevare kagen i en lufttætbeholder så den ikke bliver for tør 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.