Den her opskrift på en glutenfri chokoladekage med mælkesnittecreme er så simpel at lave men smager virkelig lækkert. Den søde og let syrlige creme går så godt til den lidt tunge chokoladekage.
Den kræver ganske få ingredienser og tager udgangspunkt i den glutenfri chokoladekage melmix, der kan købes i REMA 1000. Det er en opskrift som du derfor også kan finde ind i deres glutenfri opskriftsunivers på www.rema1000.dk.
Skal den glutenfri chokoladekage med mælkesnittecreme bruges til en fødselsdag, så kan du sagens pynte den med en chokoladeglasur, krymmel og lys.
Glutenfri chokoladekage med mælkesnittecreme
Udstyr
- 1 springform Ø20
Ingredienser
Kage
- 1 pakke REMA 1000 glutenfri chokoladekage melblanding
- 0,8 dl vand
- 1 æg
- 5 spsk. olie
Fyld
- 200 g flødeost neutral
- 55 g flormelis
- 2 spsk. lys sirup
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. citronsaft
Pynt
- 1 spsk. flormelis
- 75 g Friske bær
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Bland alle ingredienser grundigt sammen og kom dejen i en smurt springform Ø20 cm.
- Bag chokoladekagen midt i ovnen i 25 minutter. Lad kagen køle af.
- I en skål blandes flødeost, flormelis, sirup, citronsaft og piskefløde. Pisk cremen fast.
- Del kagen på midten og smør mælkesnittefyldet i et tykt lag over hele bunden af kagen.
- Læg låget forsigtigt på og stil på køl i mindst 2 timer.
- Drys med flormelis og pynt med friske bær inden servering.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Hej, hvordan får du pisket cremen fast? Det lykkedes ikke for mig, så vi spiste cremen ved siden af, men det var jo ikke meningen.
Hej Bente
Det skal ikke piskes helt fast, det skal i mellem lagene og så bliver det fast når det har stået på køl nogle timer 🙂
Mvh. Pernille
Hej,
Tænker du, man kan lave den dagen før og sætte på køl til den skal bruges dagen efter?
Ja, det kan du sagtens. Du skal blot opbevare kagen i en lufttætbeholder så den ikke bliver for tør 🙂