Glutenfri påske cheesecake med glutenfri digestive- og mandelbund

Glutenfri påske cheese cake

Denne glutenfri påske cheesecake er lavet med en bund af glutenfri digestive og ristede mandler. En virkelig lækker bund i kombination med den let syrlige ostemasse.

Den smager ikke meget af ost, men velafbalanceret på grund af den søde hvide chokolade. Der kommer hele tiden flere muligheder for påskeæg uden gluten, synes jeg.

I denne opskrift har jeg brugt varianter fundet i Normal fra Nordthy og M&M’s. Men du kan sikkert finde flere forskellige og det kan variere fra år til år.

Du kan blandt andet finde glutenfri digestive kiks hos Helsam.dk eller hos Bilka og Føtex.

Glutenfri påske cheese cake

Glutenfri påske cheesecake

Forb. tid 35 minutter
Køl 4 timer
Samlet tid 4 timer 35 minutter
Ret Kage, Påske
Antal 8 personer

Udstyr

  • 1 springform Ø22
  • Kageplast

Ingredienser
  

Bund

Ostemasse

  • 4 blad husblas
  • 100 g hvid chokolade, uden gluten
  • 300 g flødeost neutral
  • 4 dl fløde
  • 100 g flormelis
  • 150 g creme fraiche
  • 1 citron, skallen
  • 80 g glutenfri små påskeæg, uden gluten

Pynt

  • 150 g glutenfri små påskeæg, uden gluten

Sådan gør du
 

Bund

  • Rist mandlerne og knus kiksene
  • Blend sammen
  • Smelt smør og rør i kiksemassen
  • Fordel i springform med ca 20-22 cm diameter
  • Tryk godt fladt med en ske, et fladt glas osv.
  • Kom kageplast i springformen og stil på køl til ostemassen er klar

Ostemasse

  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min
  • Smelt hakket chokoladen fint og smelt over vandbad
  • Pisk fløde til en blød skum, den må endelig ikke skille
  • Rør flormelis, flødeost, revet citronskal og creme fraiche sammen
  • Tag 2 skefuld flødeskum og varm op i en gryde
  • Vrid husblads for vand og rør det i gryden til fløden og lad det køle af i 1-2 minutter
  • Tilsæt flødeskummen til husblassen lidt ad gangen, så det stille køles ned
  • Rør det derefter sammen med ostemassen
  • Kom påskeæggene i en pose og bank dem i små stykker
  • Rør forsigtigt den smeltede hvide chokolade og påskeæggene i ostemassen og kom den over kagebunden
  • Stil på køl i mindst 4 timer men gerne natten over
  • Pynt med hele og halve påskeæg inden servering

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram under @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.

Pernille

2 Responses to Glutenfri påske cheesecake med glutenfri digestive- og mandelbund

  1. Pernille Kaasgaard Jørgensen 28. marts 2024 at 17:37 #

    Den ser god ud, og jeg har købt ind til at prøve den, dog med laktosefrie produkter 😳 Ved du, om det mon går an?

    Bedste hilsner Pernille

    • Pernille 28. marts 2024 at 17:41 #

      Hej Pernille

      Det gør det, jeg lavede den første gang laktosefri 😊

      God fornøjelse 🐣

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.