Ingen fødselsdag uden lagkage. Jeg kan virkelig godt lide at eksperimentere med kager og især de rigtig søde af slagsen.
Det værste ved at have fødselsdag i efteråret, er at man ikke har adgang til det vilde udvalg af friske bær, så jeg plejer at gå uden om opskrifter, der indeholder bær, som alligevel ikke smager af noget på denne tid.
Jeg vil derfor giver jer min version af den smukke lagkage.
Man skal passe på med denne opskrift, for den er så god, at man har lyst til at spise ti ekstra stykker, selv om man egentlig er mæt. Jeg synes, den fungerede vildt godt med de søde marcipan fragilite bunde og så den stærke smag af chokolade sammen med bananerne. Var jeg et sommerfødselsdagsbarn, havde jeg nok valgt at gå bananas i friske og saftige bær.
Fødselsdagslagkage
Ingredienser
- 150 g marcipan, uden gluten
- 200 g flormelis
- 3 æggehvider
- 2 bananer
- ½ L piskefløde
- 150 g mørk chokolade 55%, uden gluten
- 2 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 125 grader.
- Kom 125 g marcipan sammen med flormelis i en minihakker eller blender. Kværn til det er en ensartet masse.
- Pisk i en ren skål æggehviderne stive.
- Vend marcipanen og flormelisblandingen i æggehviderne.
- Fordel marengsmassen i to springforme forret med bagepapir.
- Bag dem i 45 minutter.
- Lad dem afkøle helt på en rist.
- Inden servering smeltes 100g af chokoladen over vandbad.
- Pisk halvdelen af fløden til en cremet masse og vend den smeltede chokolade her i.
- Pisk herefter igen til du får en fast creme som ikke løber, når du skal samle kagen.
- Pisk den anden halvdel af fløden sammen med vaniljesukkeret til en fast flødeskum.
- Skær bananen i tynde skiver.
- Du kan nu samle kagen. Jeg lagde nederst en bund af marengs, derefter et tyndt lag vaniljeflødeskum, et lag bananer, resten af vaniljeflødeskummet, chokoladeflødeskummet og til sidst marengs.
- På toppen pyntes med bær eller blot 50 g groft revet chokolade og 25 g groft revet marcipan.
Der er endnu ingen kommentarer.