Glutenfri madtærte med bacon og spinat

glutenfri tærte med bacon og spinat

Den dejligste opskrift på en glutenfri madtærte med bacon og spinat. En tærtebund lavet på mandler, spinat og en lys glutenfri melmix.

Opskriften stammer fra en udfordring jeg fik af REMA 1000 i 2016. Vi ville lade deres Facebookfølgere ønske en glutenfri opskrift og dermed overdrage ønskerne til mig, for at lave en opskrift som mange ønskede.

Der var så mange forskellige ønsker til alle mulige bagværk, madretter og lette løsninger. Nogle ønskede opskrifter på tværs af allergier, undladelse af andre fødevaregrupper og nogle andre deres livret, hvor de ikke endnu selv har kunne knække koden til et godt glutenfrit alternativ.

RIGTIG mange ønskede en glutenfri madtærte! En hvor skorpen er sød og sprød, fyldet mættende uden det er fyldt med mange dyre ingredienser. Jeg testede mig frem til denne opskrift. Hvis du prøver den, så vil jeg helt vildt gerne høre hvad du synes nede i kommentarfeltet eller hvis du tagger mig på opslag på sociale medier med @glutenfrimagi.

glutenfri tærte med bacon og spinat

Glutenfri madtærte med bacon og spinat

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Ret Aftensmad, Frokost
Antal 5 personer

Udstyr

  • Tærteform Ø22

Ingredienser
  

Tærtebund

  • 80 g TJOIS glutenfri basis melmix Eller anden lys glutenfri melmix som burgerboller mix fra REMA 1000
  • 100 g mandler, fint hakkede
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. salt
  • 25 g spinat

Fyld

  • 5 æg
  • 5 spsk. fløde
  • 3 spsk. parmesan, fint revet
  • 3 stk. forårsløg
  • 150 g røget bacon Eller bacon i tern
  • 1 rødløg
  • 25 g spinat
  • salt & peber

Sådan gør du
 

Tærtebund

  • Lav først tærtedejen ved at blande salt og melblandingen med de finthakkede mandler i en skål.
  • Tilsæt vand og smør i små skiver.
  • Ælt dejen sammen og stil den på køl i 30 minutter.

Fyld

  • Lav fyldet ved at stege baconen på en pande i små tern, lad dem køle en smule af mens du forbereder resten.
  • Pisk æggene sammen med fløde, revet parmesan og kom den let afkølet baconen i. 
  • Hak forårsløg og skær rødløget i tynde skiver og kom det hele i æggemassen sammen med salt og peber, frisk spinat og revet parmesan.
  • Med en gaffel prikkes små huller rundt i bunden.
  • Smør en tærteform (ca. 22 cm) med lidt smør og fordel den afkølede tærtedej rundt i formen og godt op ad kanterne.
  • Bag bunden i 15 min på 200 grader.
  • Fordel fyldet i tærten og bag dem ca. 20 min ved 200 grader, indtil æggemassen er gennembagt og fast i konsistensen

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.

glutenfri tærte med bacon og spinat
Pernille

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.