Skipperlabskovs er en af de retter som er så simpel at lave som glutenfri, det kræver blot den rette boullion. Det er en rigtig efterårs- og vinterret som rigtig kan varme på de kolde dage.
Det smager himmelsk med syltede rødbeder og iskolde smørtern på samt drysset med hakket persille. Det giver det fineste farvesammenspil og en af mine egne gryde-favoritter.
Skipperlabskovs
Ingredienser
- 20 g smør
- 450 g oksekød i tern eller strimler
- 2 store løg
- 1 ½ kg kartofler
- 2-3 laurbærblade
- 1 L kogende vand
- 2 tsk. grøntsagsbouillon, uden gluten
- 40 g smør til montering
- salt & peber
Tilbehør
- 150 g syltede rødbeder
- 100 g koldt smør i tern
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern
- Skær løget i små tern
- Smelt smøret i en stor gryde og brun kødet. Tilsæt løg og lad det stege med nogle få minutter.
- Kom laurbærblade, vand og bouillon i gryden og lad det koge i 30 min.
- Tilsæt kartoflerne og lad dem koge helt møre (ca. 45 min)
- Smag til med rigeligt peber og salt.
- Kom de sidste 50 g koldt smør i retten og rør godt ind i retten så kartoflerne moser lidt ud.
- Server med syltede rødbeder og smør skåret ud i tern samt finthakket persille.
Find alle de andre opskrifter i arkivet her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.