Glutenfri nødderkurve, som gør sig eminent til en god dessert, måske til nytårsaften? Det smarter er at de nemt kan forberedes dagen inden, hvis de blot opbevares i en lufttætbeholder. Chokolademoussen kan du lave aftenen inden eller om morgenen og dermed blot anrette på aftenen. Perfekt til når huset er fyldt med gæster.
De glutenfri nøddekurve kræver ganske få ingredienser men en del tålmodighed. De må ikke bages for lidt så de ikke bliver stive og ikke for meget så de ikke kan formes. Men derudover er de simpelthen så nemme at lave.
Du får mit bud på hvad du kan fylde i dem her, men det er kun fantasien eller allergien som sætter grænsen.
Opskriften på glutenfri nøddekurve med chokolademousse er udviklet for REMA 1000 og derfor finder du også opskriften på deres opskriftsunivers sammen med mine andre opskrifter lige her.
Glutenfri nøddekurve med chokolademousse og vaniljeis
Udstyr
- 4 Glas
Ingredienser
Nøddekurve
- 50 g hasselnødder
- 35 g smør
- 60 g sukker
- 1 spsk. piskefløde
- 20 g kartoffelmel
Chokolademousse
- 1 past. æggehvide
- 40 g mørk choklade, uden gluten
- ½ spsk. sukker
- 2 dl fløde
Øvrigt
- ¾ L is
- Friske bær
- mynteblade
Sådan gør du
- Blend hasselnødderne til de er helt finthakkede.
- Bland smør, sukker, piskefløde og kartoffel mel i en gryde og lad det koge op. Tilsæt derefter hasselnødderne og bland det godt sammen.
- Fordel nøddemassen på en bageplade med et stykke bagepapir. Det skal være i 4 cirkler på ca. 6-7 cm i diameter (Lav god afstand i mellem da det flyder meget ud når de bages.
- Bag i opvarmet ovn på 180 grader i ca. 6 min.
- Tag pladen ud af ovnen og lad den stå og køle max 1 min og løft så forsigtig nøddecirklerne af og læg dem på bunden af et glas eller lignende så den folder sig ned omkring glasset. Du kan hjælpe med formen ved forsigtigt at presse på den med hænderne.
- Lad dem hænge til de er helt kolde og stive. Kan opbevares i en luftætbeholder i 2-3 dage.
- Lav chokolademousse ved at hakke chokoladen og smelte over vandbad.
- Imens piskes æggehvider og sukker til en stiv marengs og i en anden skål piskes fløden til flødeskum.
- Vend den smeltede chokolade i æggehvidemarengsen og bland derefter flødeskummen i. Det skal gøres forsigtigt så luften ikke slåes ud af moussen.
- Kom den i sprøjtepose og læg på køl mindst 2 timer så den sætter sig og kan sprøjtes ud i mønster med tyl.
- Anret dine nøddekurve med is, chokolademousse, friske bær eller hvad du ønsker og server straks.
Find alle de andre dessertopskrifter i arkivet her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.