//Indlægget er sponsoreret af REMA1000
Det er efterhånden længe siden at jeg sidst lavede denne opskrift. Det var nemlig i forbindelse med at jeg skulle lave en ny bunke opskrifter til REMA1000s glutenfrie opskriftsunivers.
Jeg synes det er sjovt at lege med paneringer og fik inspirationen til denne ret, da jeg faldt over fyldte fiskeruller. Da jeg ikke er særlig stor fan af fisk, tænkte jeg, at kylling måtte kunne bruges til bagte kyllingeruller. Og det kunne det, jeg er ret vild med smagen i disse ruller, men det smarte er, at man kan ændre fyldet efter smag og behag. Det er derfor aldrig kedeligt at lave denne ret igen og igen.
Har du ikke mod på at kaste dig ud i en hjemmelavet tomatsauce, kan man sagtens bruge en tomatsauce købt på glas. Men jeg vil sige, at sådan en hjemmelavet tomatsauce absolut ikke tåler sammenligning med en fra glas. Den er fyldt med smag og har en dejlig sødme som virkelig klæder denne ret. Jeg fandt inspiration til tomatsaucen fra den altid dygtige Jamie Oliver.
Har du ikke mod på at kaste dig ud i en hjemmelavet tomatsauce, kan man sagtens bruge en tomatsauce købt på glas.
Bagte kyllingeruller med tomatsauce og mozzarella
Ingredienser
Kyllingeruller
- 4 kyllingebrystfilet
- 1 dl Glutenfri rasp
- 6 spsk. revet parmesan
- 150 g frisk spinat
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. olie
- 125 g ricotta
- 1 æg
- 125 g frisk mozzarella
- salt & Peber
Tomatsauce (500 ml)
- 3 spsk. olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 kg friske tomater
- salt & peber
Server med en frisk salat
Sådan gør du
- Tomatsauce (kan også erstattes af tomatsalsa, uden gluten
- I en pande med lidt høje kanter opvarmes olivenolien.
- Imens skæres tomaterne ud i kvarte og hvidløg og basilikum hakkes fint.
- Tilsæt først hvidløg og steg, til det får en let gylden farve, tilsæt så basilikum og tomaterne.
- Lad blandingen nå kogepunktet og skru så ned for varmen og lad det stå i 5 minutter.
- Brug en ske eller en gaffel til at mase tomaterne så meget som muligt på panden. Smag til med salt og peber.
- Si blandingen og sørg for at presse tomaterne godt mod sien, så du får alt saften med.
- Sørg også for at skrabe undersiden af sien, så du får alt det gode med.
- Smid resterne af hvidløg, tomat og basilikum i sien ud og hæld den gode tomatsaft tilbage på panden. Lad det simre i cirka 10 minutter.
- Blanding er nu klar til brug til kyllingerullerne. Har du noget til overs, så hæld det på glas og stil det på køl. Det kan også bruges som tomatsauce på en pizza eller i en pastaret. Det holder sig på køl i omkring 1 uge.
Kyllingeruller
- Opvarm ovnen på 225 grader.
- Opvarm en pande med 2 spsk olie.
- Hak spinatbladene groft og hvidløget fint og sauter det på panden i 2-3 minutter.
- Tag panden af varmen og kom spinaten i en skål.
- Tilsæt herefter ricotta og 4 spsk revet parmesan og rør godt rundt.
- Brug en kødhammer til at banke kyllingebrysterne så brede og flade som muligt.
- På midten af kyllingestykket placeres ca 1 spsk ricotta-spinatfyld i en stribe på den lange led.
- Rul kyllingen stramt sammen om fyldet, så enderne når sammen. Skær eventuelt rullerne over i to, så du har kortere ruller.
- I en skål piskes et æg, i en anden skål hældes rasp, 2 spsk revet parmesan ost og lidt salt. Dyp først kyllingerullerne i æg og derefter rasp, sørg for hele rullen er godt dækket til. Fortsæt til alle kyllingebryst er paneret.
- Et ildfastfad smøres med 2 spsk olie og kyllingerullerne placeres i fadet med samlingen nedad.
- Bag i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter.
- Imens skæres mozzarellaen ud i tynde skiver.
- Herefter tager du fadet ud af ovnen og placerer 1 spsk tomatsauce og en skive mozzarella på hvert kyllingerulle. Bag videre i ovnen på 200 grader i 3-5 minutter eller til du kan se osten er smeltet.
Har du ikke tilmeldt dig mit nyhedsbrev endnu, så kan du stadig nå det inden den første mail ryger afsted. Du kan tilmelde dig lige HER eller ved at skrive din mail ude i siden af bloggen.
Hej Pernille
Jeg vil bare lige høre om du har fået min mail med invitation hos Kafferisteriet? Nogle mails er nemlig røget i spam 🙂 Der er SU. tirsdag d. 20. oktober 🙂 Du må meget gerne skrive på min mail 🙂
Kh Jeanette