Stenbidderrogn på røsti – Et glutenfrit alternativ til blinis

Stenbidderrogn med røsti

Stenbidderrogn på røsti er et anderledes og sjovt alternativ til den klassiske servering med blinis.

Jeg har lavet denne opskrift til REMA1000’s glutenfri opskriftsunivers og jeg synes det smager fantastisk med den knasende konsistens til en ellers meget blød anretning.

Ingredienser – Stenbidderrogn på Røsti (8-10 stk)

225 g kartoffel
100 g gulerødder
1/4 løg
1 æg
35 g glutenfri mel, fx. Glutenfri lys brødblanding fra REMA1000 eller TJOIS basis melmix
Salt og peber
Solsikkeolie til stegning

38% Creme fraiche
1 rødløg
1 avokado
80 g stenbidderrogn

  • Skræl kartofler og gulerod herefter rives de groft.
  • Pres dem i et viskestykke eller mellem to stykker køkkenrulle. 
  • Kom det i en skål og riv løget fint deri.
  • Tilsæt æg, glutenfri mel, salt og peber og rør det sammen.
  • På en pande tilsættes olie og varmes godt op. Det skal boble omkring röstien når den kommes på panden.
  • Med en ske kommes blandingen på panden, der bliver ca. 8 stk.
  • Tryk dem flade så de er omkring 1 cm tykke.
  • De skal stege ca. 15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde udenpå men bløde i mindten.
  • Lad rösti køle af. 
  • Imens hakkes rødløg meget fint.
  • Skær avokadoen ud til tynde skiver.
  • Når röstierne er helt afkølede så anrettes de med creme fraiche, rødløg, avokado og stenbidderrogn.

De er så fine til enten en god forkælelses frokost serveret med bobler. Eller til påskebordet som en del af mange andre lækre retter.

Jeg selv er faldet for denne kombination og skal helt sikkert prøve igen inden den korte stenbidderrognsæson er færdig.

Mangler du andre gode retter som egner sig til påskebordet, så kan du finde lidt HER, HER og HER.

Stenbidderrogn med røsti
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.