Stenbidderrogn på røsti er et anderledes og sjovt alternativ til den klassiske servering med blinis.
Jeg har lavet denne opskrift til REMA1000’s glutenfri opskriftsunivers og jeg synes det smager fantastisk med den knasende konsistens til en ellers meget blød anretning.
De er så fine til enten en god forkælelses frokost serveret med bobler. Eller til påskebordet som en del af mange andre lækre retter.
Jeg selv er faldet for denne kombination og skal helt sikkert prøve igen inden den korte stenbidderrognsæson er færdig.
Mangler du andre gode retter som egner sig til påskebordet, så kan du finde lidt HER, HER og HER.
Stenbidderrogn på røsti
Ingredienser
- 225 g kartoffel
- 100 g gulerødder
- ¼ løg
- 1 æg
- 35 g glutenfri mel, fx. Glutenfri lys brødblanding fra REMA1000 eller TJOIS basis melmix
- Salt og peber
- Solsikkeolie til stegning
Topping
- 250 ml 38% Creme fraiche
- 1 rødløg
- 1 avokado
- 80 g stenbidderrogn
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerod herefter rives de groft. Pres dem i et viskestykke eller mellem to stykker køkkenrulle.
- Kom det i en skål og riv løget fint deri.
- Tilsæt æg, glutenfri mel, salt og peber og rør det sammen.
- På en pande tilsættes olie og varmes godt op. Det skal boble omkring röstien når den kommes på panden. Med en ske kommes blandingen på panden, der bliver ca. 8-10 stk. Tryk dem flade så de er omkring 1 cm tykke.
- De skal stege ca. 15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde udenpå men bløde i mindten.
- Lad rösti køle af.
- Imens hakkes rødløg meget fint.
- Skær avokadoen ud til tynde skiver.
- Når röstierne er helt afkølede så anrettes de med creme fraiche, rødløg, avokado og stenbidderrogn.
Der er endnu ingen kommentarer.