Min søde mormor har været på banen med glutenfri lækkerier igen, denne gang med en rigtig god version af glutenfri jødekager. Og det bedste af det hele er, at det er lavet med naturlige ingredienser. Det betyder altså, at de helt sensitive også kan være med.
Jeg har været så heldig at få en lille bøtte med hjem, så jeg har til december måned. Så har hun opbevaret resten, så vi har nogle til juleaften og julefrokosten derefter.
Er du til de traditionelle julekager, kan du med fordel også lave disse glutenfri finskbrød fra et tidligere indlæg.
Mandelkager
Ingredienser
- 50 g mandelmel (kan købes her)
- ½ økologisk citronskal, revet fint
- 50 g blødt smør
- 30 g kokossukker
- 1 æg
- 80 g hirsemel
- 20 g maizena/majsstivelse
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 1 æg
- sukker og kanel til pynt
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser sammen. Pisk det godt, minimum 5 min
- Stil dejen koldt i 30 min
- Tænd ovnen på 200 grader
- Rul dejen ud til en tyk pølse
- Skær tynde skiver, det hjælper, hvis man bruger en meget skarp kniv
- Læg skiverne på en plade med bagepapir og pensel med æg og drys med sukker og kanel
- Bages i ca. 10 min på 200 grader
Har jeg misset noget, eller er der ikke nøddder i disse Nøddekager?
De indeholder mandler i form af mandelmel 🙂