Et pift af Vietnam – Vietnamesiske forårsruller med peanutsauce

Jeg er, gennem flere forskellige veninder, blevet introduceret for hjemmelavede vietnamesiske forårsruller. Jeg har tidligere selv forsøgt mig med sådan rigtige forårsruller, altså dem som skriger Daloon, dej og friture. Det har aldrig været med ret stor succes og jeg havde egentlig, for flere år siden, accepteret, at det altså bare ikke er en del af det mad, jeg kan spise længere. Men, så kom disse vietnamesiske forårsruller. De skal ikke i friture, så man kan spise dem med fantastisk samvittighed, man kan bruge lige det fyld, man selv bedst kan lide, og så er det rigtig hyggemad. Noget, man kan sidde og være lidt tid om at spise frem for bare at kaste det i hovedet.

2014-10-03 19.43.17

Det er sjovt, lækkert og jeg plejer at kalde det ”moderne fondue”. Ikke fordi det har ret meget med fondue at gøre – men de lægger sig op ad princippet om, at man sidder ved bordet og selv laver maden.

Det sværeste ved denne ret er at finde de ingredienser, som er uden gluten. Jeg har derfor efter hver ingrediens lige skrevet, hvis man skal være på dupperne og få læst bagpå, inden det ryger i kurven.

Ingredienser Forårsruller(2 pers)

Kål – her kan du bruge spidskål, hvidkål eller rødkål – spinatblade gør det også godt. Mængden afhænger af, hvilken slags kål du bruger.
3 Gulerødder
1/2 Mango
1/3 Agurk
Saltede peanuts
3 Forårsløg
Kyllingebryst
– en rigtig god variation er med pulled beef/pork
Sød chilisauce – Her skal man være obs, da nogle indeholder hvedestivelse. Så læs godt bagpå, de har en uden gluten i Bilka.
Rispapir – Her er der også nogle som indeholder gluten. Dem fra Fakta er dyre og med spor af gluten. I Bilka har de nogle uden gluten og med næsten 10 gange så mange i pakken som i de andre butikker til samme pris! Min lokale Bazaar har samme mærke til endnu billigere penge.

  • Skær grøntsagerne i fine stave.
  • Steg kyllingen og smag til med salt og peber.
Ingredienser Peanutbuttersauce (2 pers)

2 store spsk peanutbutter
1 finthakket skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
1,5 dl vand
1 spsk fish sauce
Saft af 1/2 lime
Salt & Peber

  • Opvarm olien i en gryde og sauter løgene.
  • Kom peanutbutter og vand i – rør godt rundt, så det ikke brænder på.
  • Når det er en sammenhængende masse tilsættes fish sauce og lime.
  • Smag til med salt og peber.

Og nu til det sjove ved vietnamesiske forårsruller. Jeg plejer at servere peanutbutter og kyllingen i hver sin lille skål og alle grøntsagerne på et stort fad, da farverne er så flotte. Derudover skal du have et fad eller andet med en diameter på størrelse med dit rispapir på bordet. Man kan også bruge glutenfri risnudler, hvis man har lyst. Jeg synes, de friske grøntsager er mere lækre frem for mere dej.

Det man gør, er så at dyppe sit ark ned i fadet med vand, ikke ret lang tid bare lige 2-3sek helt under vand. Du lægger den på din tallerken og er klar til at fylde den med grønt, kød, sød chilisauce og peanutbuttersauce. Du ruller nu arket stramt rundt om fyldet – voila, et stk vietnamesisk forårsrulle klar til at spise. Og ja, man må gerne spise ekstra sauce ved siden af.

samlet forårsruller

 

Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.