Kransekage med chili og nougat

Kransekage

For et par uger siden var jeg til min kusines polterabend, jeg var med til at arrangere det, så derfor skulle jeg stå for at have en lille lækker eftermiddagssnack. Vi havde boblerne klar og hvad var så mere passende, end at eksperimentere med en lille kransekage. Nu er det jo Bededagsferie, så måske I derude også har en god grund til at fejre med en lille lækker kransekage.

Jeg havde en rest marcipan med chili fra Odense Marcipan, af den marcipan jeg fik lov til at teste fra Odense Marcipan i julen. Derfor gav jeg mig ud i disse fine små kager, som bare havde en perfekt sødme fra nougaten og en svag varme fra marcipanen.

Et lille tip når man laver kransekage er at man sagtens kan lave dem nogle dage før og så bare fryse dem. Jeg lavede disse et par dage i forvejen og smed dem direkte i fryseren. Jeg tog dem op om morgenen og de var perfekte da de skulle spises om eftermiddagen.

Ingredienser – Kransekager med chili og nougat (16 stk)

150 g Odense Marcipan med Chili smag
100 g Odense Marcipan
50 g Nougat
150 g sukker
1 bægre pasteuriseret æggehvide

  • Opvarm ovnen på 220 grader
  • Bland sukker, æggehvider og marcipanen
  • Bland det grundigt så sukkeret opløses
  • Form massen til små kugler, ca på størrelse med en teske
  • Du kan godt bage det på et stykke bagepapir, men jeg synes det var finest at bage dem i små minimuffinsforme
  • Med en lille kniv lavede jeg et hul i midten af kagerne
  • Bage kagerne i ca. 10 min eller til de er gyldne
  • Når kagerne er kølet af lægges en lille kugle af nougat ned i hullet
  • Server!

De smager virkelig godt og det er faktisk synd man spiser kransekage så sjældent. I nye varianter behøver det ikke være forbundet med fyrværkeri og nytår. Næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at bytte chili marcipanen med en lakrids marcipan.

Som en lille service information så er både Odense Ren Rå Marcipan og Odense Bagemarcipan er glutenfri. Dog ikke naturligt fri for gluten, da de anvender glucosesirup i deres marcipan og den glucosesirup er oprindeligt fremstillet fra hvedestivelse. Det betyder, at hvis man er meget sensitiv, skal man mærke efter, om man reagerer på at spise det. Men det ligger langt under den grænseværdi, som gør, at man godt må kalde det glutenfrit, de 20 ppm.

//Indlægget er lavet i samarbejde med Odense Marcipan

IMG_7875

Pernille

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.