Sidste juleopskrift i år er denne lidt anderledes opskrift på glutenfri pebernødder. Den er stærkt inspireret af denne opskrift fra Isabellas, blot fortolket til en glutenfri version.
Min mand har ikke snakket om andet siden han havde smagt dem ved en kollega, så da også et par stykker ønskede sig en opskrift på pebernødder måtte jeg jo give dem et skud, selvfølgelig som glutenfri pebernødder. Heldigvis for det, for jeg er helt vild med dem. Egentlig er jeg ikke den store fan af pebernødder, men disse smager… Anderledes. Den hvide chokolade gør dem søde og lakridsen giver en god karakter til eftersmagen.
Er man mere til almindelige glutenfri pebernødder kan man altid undlade lakridspulveret og chokoladen. Men I burde prøve dem, blot en enkelt gang. Hos mig er de en ny favorit.
Se alle de andre glutenfri juleopskrifter lige HER.
Glutenfri pebernødder m. lakrids og hvid chokolade
Ingredienser
- 130 g smør
- 130 g sukker
- 1 spsk. mørk sirup
- 1½ tsk. stødt kardemomme
- 1½ tsk. kanel
- 1 tsk. lakridspulver
- 1 æg
- 325 g glutenfri mel (jeg brugte denne)
- ½ tsk. natron
- 100 g hvid chokolade, uden gluten
Sådan gør du
- Bland smør, sukker, sirup, kardemomme, stødt kanel, lakridspulver og æg i en stor skål
- Rør til en jævn og ensartet dej
- Sigt mel og natron i dejen lidt ad gangen til du får en fast dej
- Kom køkkenfilm over skålen og sæt på køl natten over
- Rul ud i stave på ca. 0,5 cm tykkelse
- Skær ud i mindre stykker og tril dem til små kugler
- Placér kuglerne på en bageplade med bagepapir
- Bag i ca. 10 minutter ved 200°
- Lad pebernødderne køle af
- Hak den hvide chokolade
- Smelt over vandbad
- Dyp hver pebernød i den smeltede hvide chokolade
- Opbevares i en lufttæt beholder
Spændende ! Hvilken hvid chokolade brugte du, som er glutenfri ? ( jeg har også cøliaki)
Hej Tina
Jeg bruger altid chokolade fra Odense Marcipan 🙂