Glutenfri energibar

Glutenfri energibar

Selv om jeg hele tiden synes det bliver lettere at få fat i glutenfri mad på farten, så er det stadig en af de ting som generer mig mest i hverdagen, at jeg ikke lige har en glutenfri energibar i tasken. Jeg er som nævnt i dette indlæg, startet op på et kost- og træningsforløb som hedder #jmbootcamp, hvor jeg er under kyndig vejledning af de søde piger Mathilde og Jeanette. Her er jeg ærligt blevet ret overrasket over, hvor meget man bør spise i løbet af en dag. Især de dage, hvor der er styrketræning på programmet. Jeg har lært at indtaget af kulhydrater og protein er vigtigt før en træning, ligesom det at få proteiner lige efter træning.

Da et travlt arbejdsliv ikke forbindes med en masse tid i køkkenet om eftermiddagen, lige efter træning osv til tilberedning af måltider, er det dejligt at have noget i tasken man lige hurtigt kan få stillet sulten og give kroppen hvad den har brug for.

Jeg er med min cøliaki, blevet ret opmærksom på hvad jeg propper i min krop. Jeg er derfor heller ikke meget til proteinbarer og tilskud. Til det kommer også at en stor del ikke er glutenfri, hvilket begrænser udvalget en del.

Jeg har derfor kastet mig ud i et lille eksperiment på glutenfri energibar og de smager super godt (men sundt). De stiller sulten som mellemmåltid og giver energi nok til man ikke kører død under træning.

Ingredienser – Glutenfri energibar (16-18 stk)

80 g glutenfri havregryn
1 dl hørfrø
2 dl mandler
1 dl solsikkekerner
½ dl Gojibær
1 tsk chiafrø
½ dl kokosmel
½ dl hasselnødder (Kan udbyttes med mandler)
2 spsk kakaopulver
3 spsk peanutbutter
¼ tsk salt
2 spsk honning (Kan udbyttes med 10 dadler)
1,5 spsk kokosolie
3 æg
1 tsk FiberHusk

100 g mørk glutenfri chokolade 85%

  • Fordel mandler, havregryn og hasselnødder på en bageplade og bag dem i ca. 10 minutter på 170 grader
  • Hak derefter nødderne groft
  • Bland de bagte nødder og gryn i en skål med, hørfrø, solsikkekerner, chiafrø, kokosmel, kakaopulver, fiberhusk og salt
  • I en gryde smeltes honning, peanutbutter og kokosolie sammen
  • I en skål piskes æg sammen og tilsættes den smeltede masse under omrøring
  • Bland forsigtigt æggemassen i skålen med tørre ingredienser og søg for at det er godt blandet sammen
  • Fordel proteinblandingen i et fad (ca. 15x20cm) beklædt med bagepapir. Det skal være 1-1,5 cm tykkelse
  • Bages midt i ovnen på 170 grader varmluft i ca. 15 minutter
  • Imens hakkes chokoladen fint og hældes over så snart fadet tages ud af ovnen. På den måde smelter chokoladen selv og kan smøres ud over hele kagen frem for at skulle smeltes over vandbad
  • Lad glutenfri energibar køle lidt af før den skæres ud i barer i den ønskede størrelse
  • Opbevar dine glutenfri energibare på køl i en lufttæt beholder.

Jeg er godt klar over at denne opskrift kræver en del ingredienser og mange af dem er dyre. Men hvis man sammenligner med at bruge 15-20kr på en bar i et træningscenter, så får man stadig mere for pengene her. Man kan sagtens undlade gojibær, chiafrø og husk, men samtidig får man et noget lavere indhold af de gode ting som omega-3, antioxdanter og kostfibre.

Glutenfri energibar

Pernille H Petersen

, , , , ,

One Response to Glutenfri energibar

  1. Katrine 16. august 2015 at 17:21 #

    Hvor længe kan de holde sig/kan de fryses? 🙂

Skriv et svar