Jeg har flere steder set sjove og forskellige opskrifter på noget så simpelt som “banan på pind”, men aldrig selv kastet mig ud i det. Jeg synes simpelthen det lød lige simpelt nok til at være lækkert, altså sådan rigtig slikke-sig-om-munden-lækkert. Jeg kastede mig ud i det og blev overrasket over, hvor dejligt en snack det faktisk er. De stikker selvfølgelig ikke glutenfri pandekager, men man får virkelig stillet den der søde aftentand, men det ligger godt i maven og samvittigheden bagefter er i top.
Jeg har set det anbefalet flere steder til børn, da sukkerindholdet er noget lavere end almindelige is. Så det tip er givet videre, hvis man altså er i besiddelse af sådan nogle.
For en laktosefri version kan man vælge laktosefri chokolade.
Det er en fantastisk kølig snack, som man kan spise med god samvittighed. Er det en lille forkælelse til mindre børn, så kan man med fordel skære bananen over i mindre stykker og dermed få flere Sticks ud af en banan.
Opbevarer man dem på køl i længere tid, som for eksempel over natten, så får man en lidt anderledes snack, der minder meget om is. Når dem tør helt op, bliver den meget snasket, men smagen er virkelig god.
Banana-sticks
Udstyr
- 4 ispinde
Ingredienser
- 75 g mørk chokolade 55%, uden gluten
- 2 bananer
- 1 tsk. kokosmel eller en håndfuld nødder
Sådan gør du
- Skræl bananerne og skær dem midt over
- Forsigtigt sættes en ispind i hver banan
- Kom bananerne i fryseren i 5-10 minutter
- Hak chokoladen og smelt det over vandbad
- Tag bananerne ud fra fryseren og dyp dem i chokoladen
- Drys straks med nødder eller kokosmel
Der er endnu ingen kommentarer.