Glutenfri chips guide

En af de ting, som kan snyde, når man skal over på glutenfri kost er chips. Et eller andet sted er det tosset at tilsætte hvedestivelse til noget, som i forvejen indeholder stivelse fra kartoflerne. Det giver ikke rigtig mening og gør, at man nogle gange kan komme rigtig galt afsted. Heldigvis er der en hel del chips, som ikke indeholder gluten og gud’ske tak og lov for det. Da jeg er virkelig glad for chips, har jeg også efterhånden gennemsøgt markedet nok til at kunne samle en lille guide over de chips, som jeg plejer at kaste ned i indkøbskurven.

Glutenfri chips

KIMs – Langt de fleste varianter fra KIMs er glutenfri chips. Der er dog et par stykker, som man skal gå uden om. Læs derfor altid bagpå. Vil man forberede sig hjemmefra, kan man også på deres hjemmeside (HER) finde en liste over de varianter, der er glutenfri chips.

Lays – Lige som KIMs har Lays også rigtig mange produkter, som er glutenfri chips. De har også været så søde at lave en lang liste med deres glutenfrie chips (HER)hjemmesiden.

Santa Maria – Deres egne Nachos chips med salt er glutenfri chips.

Listen ser ikke lang ud, men faktisk dækker den over en hel del forskellige produkter af glutenfri chips, du trygt kan indtage. Er du til en fest, hvor poserne for længst er smidt ud, og værten ikke husker varianten eller mærket, så vil jeg råde til at gå uden om dem. I de situationer er jeg blevet utrolig glad for peanuts. Medmindre de er med krydderi eller andet unaturligt, så er de glutenfri og en god snack.

Har du fundet glutenfri chips, som ikke er på min liste, så skriv gerne en kommentar til dette indlæg.

Pernille

, , ,

6 Responses to Glutenfri chips guide

 1. ursula hasager 28. marts 2015 at 14:33 #

  hej jeg kan ikke se hvor man kommer ind på listen med chips

 2. Pernille 17. april 2015 at 14:52 #

  Hej Ursula. I indlægget er de lilla linier links, som du kan trykke på. De er måske lidt svære at se, men har forsøgt at fremhæve dem yderligere 🙂

 3. Morten 7. august 2020 at 19:00 #

  Er lays glutenfri? Hvis man kigger ingredienser på Nemlig.com – er der hvedemel i en af deres poser 🙂

  • Pernille 21. august 2020 at 16:03 #

   Det er et udvalg af deres varianter der er glutenfri. Desværre ikke dem alle. Så det er altid godt at læse ingredienslisten først.

 4. Line 26. februar 2021 at 12:37 #

  Chipsmærket Kettle (kan fåes i Føtex og Netto) er et glutenfrit mærke 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.