Jeg sidder hernede i Sydfrankrig i 24 graders varme og små tynde skyer og har lige set en snap om at det sneer hjemme i Danmark! Det er helt uhyggeligt at foråret ikke har taget et fast greb i os endnu.
Forår betyder sæson for stenbiderrogn, som oftest serveret på en lille blinis med rødløg, creme fraish og lidt dild. Jeg har ikke set, at man kan købe glutenfri blinis nogle steder, men det gør intet, for det er simpelthen så let at lave. De smager virkelig godt!
Jeg selv har prøvet mig frem for at finde en god opskrift på glutenfri blinis og som I måske så på min Insta-Story for nogle uger siden, tog jeg hul på sæsonen for stenbiderrogn med min gode veninde i Århus (som i øvrigt har bloggen her).
Man kan jo egentlig bruge blinis lige som man lyster, så er man ikke til stenbiderrogn kan de også gå med laks, avokado, eller andet lækkert som topping. Jeg kunne godt finde på at bruge de små glutenfri blinis som en lille aperitif med bobler til nytår, fødselsdage eller en anden lidt speciel lejlighed.
Har du gode ideer til topping som ikke er den klassiske stenbiderrogn, så giv endelig dine ideer videre i kommentarfeltet!
Glutenfri Blinis
Ingredienser
- 100 g glutenfri boghvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 1 dl creme fraish
- 1 dl kogt vand, nedkølet til stuetemperatur
- 1 æg
- 10 g smør
Sådan gør du
- Bland boghvedemel med bagepulver, salt og sukker i en skål
- Tilsæt creme fraish og vand og pisk det sammen til en samlet masse
- Del ægget i hviden i en skål og blommen i en anden, stil hviden på køl
- Pisk æggeblommen i dejen
- Lad dejen hvile på køkkenbordet i ca. 30 minutter
- Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen
- Smelt smøret og vend det i dejen
- Steg nu dejen som små runde kager på en pande (ca. 5-6 cm i diameter)
Hej.
Kan de fryses?
Vh Maria
Hej Maria
Jeg har ikke selv prøvet. Men det vil jeg gå ud fra intet problem, blot de lunes inden de spises efterfølgende 🙂
Held og lykke med det!
Pernille 🙂
Vi laver altid små skåle med fintsnittet laks, rejer, kaviar, tomat, løg og creme fraiche. Så kan folk selv anrette ved bordet 🙂
I år vil vi prøve med tatar og rå æggeblomme også 🙂
Rigtig god opskrift – de bliver gode og lækre.
Vil smøre med rygeostcreme (Løgismose opskrift) og røget laks og lakserogn
Godt nytår
Uhm, det lyder godt nok som en god ide 🙂
Rigtig godt nytår til dig Anne 🙂
Lidt røget dyrekølle med peberrodscreme!
Uh! Det lyder lækkert – måske en version man kunne prøve her til de kommende påskefrokoster?
Det lyder som en super opskrift. Prøver den i morgen til vores påskefrokost, som traditionelt hos os inkl. stenbider rogn. Jeg vil også bruge dem til letrøget laks med rygeostecreme, purløg og agurk. Fik det engang på en restaurant, så håber jeg kan matche det.
Røget hellefisk toppet med balsamico/honning-kogte rødløg og en dildkvist på toppen
Lakserillette på blinis og/eller ristet rugbrød er et hit hos os.
Uhm, lakserilette er altså også lækkert.
Dem må jeg prøve. Hvordan er de, hvis jeg laver dem dagen før de skal spises og luner dem op i ovnen?
Det kan du sagtens, de kan også varmes få sekunder i en mikroovn 🙂
Iransk Impirial Beluga Caviar som jeg tager med som en overraskelse til min søns 30 års fødselsdage på lørdag.