Glutenfri Studentermad

Det er tiden hvor studenterne kører sig en tur i lastbil, bus eller hvad traditionen nu byder sig. Måske har dit barn cøliaki, måske har en anden i klassen det og selvfølgelig skal der tages højde for dette på turen, så alle kan få noget at spise hele vejen rundt.

Jeg ville ønske det var mig, der igen skulle opleve tiden som en studenterhue fører med sig. Jeg håber, jer som læser med, der snart får en hue på hovedet, vil sørge for at nyde tiden i fulde drag.

Jeg tænkte, det ville være relevant at komme med mine forslag til hvad man kan servere af gode glutenfri studentermad, når studentervognen kommer forbi. Jeg ved at is og jordbær med chokolade altid er en sikker vinder, men jeg har prøvet at komme med nogle lidt anderledes og måske mere spændende glutenfrie alternativer.

Har du allerede besluttet dig for hvad du skal servere af glutenfri studentermad til når studentervognen kommer forbi? Så vil jeg meget gerne høre, hvad I har fundet ud af, af gode ideer. Har du noget glutenfri studentermad, du gerne vil servere, men ved ikke hvordan man laver det  glutenfrit, så er du altid velkommen til at spørge, så skal jeg hjælpe så godt jeg kan.

Glutenfri chili cheese tops

Chilicheesetops

Jeg er sikker på at med lidt alkohol indenbords, så vil DISSE glutenfri chili cheese tops være et absolut hit. Det kan måske synes som et ret stort projekt, især hvis der er mange i klassen. Men det går faktisk rigtig let når man først er i gang. Det gode ved chili cheese tops er at de ikke nødvendigvis behøver at blive serveret brandvarme. Du kan finde andre bud på glutenfrie snacks HER. De kan med fordel serveres helt som de er eller med en gang hjemmelavede pommes frittes til.

Kyllingenuggets

Nuggets

Et andet alternativ i ‘fastfood’ kategorien kunne være DISSE glutenfri kyllingenuggets. De kræver ikke en dyr investering i alle mulige glutenfrie produkter, men kan laves med peanuts og ost. Det er altid et hit som en god mættende snack herhjemme og det er rigtig let at lave. Samtidig kan det laves i ovnen, hvilket vil sige man kan lave rigtig mange på en gang. De er især gode, hvis man kan finde en glutenfri sursød sauce at duppe i.

Hummus med gulerødder og agurk

Hummus

Mange vil nok servere chips og dip da det altid er et hit blandt unge. Men ved station nummer 4 med chips og dip, falder interessen og man har brug for lidt andet. Derfor kunne DENNE hummus med lidt sundere alternativer til chips være gulerødder og agurk i stave. Det er en god ting da det for det første ikke koster så meget og for det andet kan forberedes i god tid.

Kransekage med chili og nougat

Kransekage

Skal der være lidt til den søde tand, så kan DISSE små lækre kransekager med chili og nougat laves med fordel. Det er let at lave og de kan sagtens fryses, hvilket vil sige de kan laves dagen forinden og tages op af fryseren ca. 2 timer inden vognen forventes at ankomme. De er virkelig lækre og har en god varme uden en for stærk smag af chili.

Jordbær roulade

Jordbærroulade

Synes du, at jordbær og kage hører sig til på en studenterrunde, så kan DENNE jordbærroulade være et rigtig godt bud. Det er også en ting hvor det ikke kræver at du begiver dig ud i junglen af glutenfrie erstatningsprodukter, men kan bages af kartoffelmel og bruge chokolade fra Odense Marcipan som er til at få fat i, i de fleste større supermarkeder. Du kan finde andre glutenfrie kager HER.

Hjemmelavede flødeboller

Glutenfri flødeboller

Det er godt nok et stort projekt sådan at lave DISSE hjemmelavede flødeboller, men jeg er sikker på, at det vil resultere i stor jubel og respekt hvis det bliver serveret. De vil gøre sig rigtig godt til et glas bobler og en kæmpe skål med friske danske jordbær.

Chili Con Carne

Chiliconcarne

Er man det stop, som skal stå for et ordentligt måltid mad altså aftensmad eller frokost, så er pizza jo normalt det store hit. Men vil man gerne udfordre det hele lidt, er jeg sikker på DENNE chili con carne kan gøre underværker. Det er ikke fordi vi kan prale med sommervejr og der er sikkert mange unge mænd i fine skjorter og piger i korte kjoler, som får brug for lidt at varme sig på hen under aftenen. Det gode ved denne ret er, den kan laves mange timer i forvejen og bare stå på lavt bluse til vognen ankommer. Går turen som for mig selv, vil de sidste stop sikkert have en god forsinkelse på sig. Du kan finde andre bud på glutenfri aftensmad HER.

Pernille

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.