Glutenfri chili cheese tops

Forleden kom min kæreste med den geniale idé, at vi skulle forsøge os med en glutenfri udgave af Chili Cheese Tops. Udover enkelte gange på vej hjem fra byture, har jeg aldrig rigtig gjort det i den lille gyldne chili cheese top. Men jeg er til gengæld altid frisk på en udfordring, og selv om jeg måske ikke selv er den største fan, tænkte jeg, at der muligvis var en del af jer derude, som går og savner en glutenfri chili cheese top i ny og næ.

Så vi har været i køkkenet for at eksperimentere her til aften. Og noget der kom bag på mig er, at jeg nu virkelig godt kan lide chili cheese tops. Hjemmelavede chili cheese tops 1 – McD chili cheese tops 0! Disse er ikke helt så fedtede og osten løber ikke i samme omfang som i den glutenfyldte slags, men gode, det var de.

Chilicheesetops

 Ingredienser (30 stk)

1/3 Squash
1 mellemstort løg
1 spsk HUSK
2 æg
3 spsk syltede jalapeños
150 g revet cheddar
100 g revet mozarella
6 spsk glutenfri rasp
Salt & Peber
Olie

  • Snit squash, løg og jalapeños rigtig fint
  • Svits det på panden i en lille smule olie og hæld det derefter over i en skål.
  • I skålen med grøntsagerne blandes nu 1 æg, ost og Husk.
  • Rør godt rundt og lad blandingen hvile på køl i ca. 30 min.
  • Form herefter dejen til små kugler af ca. 3,5 cm str.
  • Vend dem i det sidste æg og derefter glutenfri rasp. Jeg brugte den fra Rema 1000, da jeg bedst kan lide smagen, men du kan bruge den glutenfrie rasp, som er din favorit.
  • Jeg testede to former for tilberedning af de små glutenfri chili cheese tops. Er man ikke så fedtforskrækket kan de steges i en dyb pande eller gryde med ca. 1/2 l olie. Er man til den sundere udgave, blev de også ganske fine ved at blive bagt i ovnen i ca. 20 min ved 225 grader. Jeg synes faktisk ikke rigtig, der var den store forskel ud over samvittigheden ved de ovnbagte.
  • De er færdige, når de er gyldne. Steges de på panden, skal de ikke have alt for hård varme, olien skal kun lige boble, ellers smelter osten, inden de bliver for mørke og smager brændt.

Vi spiste ikke dem alle – faktisk kun halvdelen. Men vi fik også både kød og grøntsager til. Så jeg vil allerede nu, begynde at glæde mig til madpakken i morgen. Jeg er sikker på, de også er gode i morgen efter et par minutter i ovnen eller på panden. Med overraskende få ingredienser kan man altså fremtrylle en utrolig lækker og billig snack.

 

Pernille H Petersen

, ,

12 Responses to Glutenfri chili cheese tops

  1. Helle Lindegaard Poulsen 23. oktober 2014 at 12:15 #

    Hej Pernille, jeg glæder mig til at gå på opdagelse i dine opskrifter! På min arbejdsplads, Nordfyns Ungdomscenter for unge med særlige behov, får vi sandsynligvis en ny beboer med glutenallergi. Så er det godt at være forberedt, og de opskrifter jeg har set indtil nu, ser bestemt lækre og indbydende ud! Så tak for at du deler.

    • Pernille 23. oktober 2014 at 12:27 #

      Hej Helle. Jeg er glad for at høre du kan finde inspiration på bloggen. Har du nogle spørgsmål så skriv endelig herinde, så skal jeg forsøge at svare, så godt jeg kan 🙂
      / Pernille

  2. Vibeke Pedersen 6. april 2015 at 13:45 #

    Hej Pernille. Jeg har en teenager med cøliaki, som i den grad savner chilli cheese tops så jeg er jo glad for at finde denne opskrift 😀 Har dog lige et spørgsmål…..squash?! Hvad er deres funktion?
    Spørger fordi jeg ikke kan se meningen med det 😉 jeg laver dem jo uanset hvad men undrer mig bare. Hilsen Vibeke

    • Pernille 7. april 2015 at 7:51 #

      Hej Vibeke. Det er dejligt du kan få gavn af min opskrift 🙂 Squash er med til at give en god smag, bedre konsistens samt tilfører lidt fugt til massen 🙂 Håber mit svar giver mening 🙂

      • Vibeke Pedersen 14. april 2015 at 17:47 #

        Hej igen 🙂 Så fik jeg afprøvet opskriften. Selve topps´ne blev rigtig flotte og kuglerunde, og beholdt formen i ovnen. Desværre flød al ostemassen ud 🙁 lidt underligt når nu formen holdt. Så det blev en bradepande med tomme ostehylstre. Ungerne spiste dem dog alligevel, også massen der var flydt ud og blevet knasende. Og meldingen var at smagen var som de huskede. Jeg må på den igen og se om jeg kan gøre det bedre anden eller tredie gang 😉

        • Pernille 15. april 2015 at 10:50 #

          Hej Vibeke, det lyder godt nok mærkeligt. Det har jeg ikke selv prøvet. Måske det kan hjælpe at skrue lidt ned for varmen, ikke alle ovne bager ens 🙂 Men jeg er glad for at smagen var på plads. Så skal formen nok være der næste gang! 🙂

          • Vibeke Pedersen 18. april 2015 at 16:50 #

            Nå men så fik jeg prøvet at stege dem i olie…….og denne gang lykkedes det. Perfekte runde og sprøde 😀 Ærgeligt at jeg ikke kan dele et billede af dem her, for de er lige til et ugeblad 😉

          • Pernille 20. april 2015 at 8:48 #

            Hej Vibeke. Det er jeg glad for at høre! 🙂 Dejligt det kunne lykkes for dig 🙂

  3. Janni 8. april 2015 at 20:51 #

    Hej og tak for en SUPER FIN hjemmeside – der er virkelig mange lækre ting herinde, og FEDT med dine opslagsværk!

    Har lige et spørgsmål til denne opskrift (som faktisk er i ovnen lige nu). Og det er, om du synes de er bedre stegt end i ovnen? Jeg læste det nemlig først som om at du synes de var lige gode om de var stegt eller varmet i ovn – bortset fra det med samvittigheden. Men nu jeg selv har dem i ovnen og kan se, at de ikke blir helt så fine som dine på billedet, læser jeg det pludselig som, at du synes den eneste gode ting ved at lave dem i ovnen er samvittigheden… Hmm.. Nu er mine jo altså i ovnen, men til en anden gang vil jeg gerne vide, hvad du synes er bedst

  4. Janni 8. april 2015 at 20:55 #

    Hov fik lige sendt for tidligt 😉 lyder som om jeg var lidt sur til sidst i sætningen. Det var jeg overhovedet ik (tværtimod, havde faktisjk lavet en smiley men den forsvandt..) 😉

    Nå men ville også bare lige sige TAK for en fin side igen 🙂

    Kh Janni

    • Pernille 9. april 2015 at 9:18 #

      Hej Janni. Tusind tak for de søde ord om bloggen – det varmer så dejligt 🙂
      Jeg synes ikke selv der var den store forskel på om man bagte dem i ovnen eller stegte dem i olie på panden. Min kæreste kunne dog helt klart bedst lidt de sprøde stegt i olie, han synes de smagte “mest rigtigt” 🙂 Så det er nok en smagssag – de bliver lidt sprødere af at blive stegt, hvilket helt naturligt kommer af olien. Jeg er spændt på at høre hvad du synes om dem bagt i ovnen? 🙂

  5. Louise 9. september 2015 at 22:03 #

    Hej Pernille,
    Tak for gode opskrifter!
    Jeg fulgte til punkt og prikke din opskrift på Chili cheese tops og fik desværre nogle sjove små “kager” ud af det…. Jeg prøvede at lave dem i ovnen, men det var ikke et hit.
    Takker dog for input 🙂

Skriv et svar