Glutenfri marinade til et lækkert stykke flanksteak kan godt være lidt af en udfordring af finde en god opskrift på. Det erfarede mine søde veninder, da de i weekend stod vært ved en rigtig hyggelig aften for os gamle gymnasievenner. Det lykkedes dog at finde en glutenfri marinade opskrift her, hvor der blev tilpasset lidt på ingredienserne og det vi fik serveret smagte himmelsk.
Jeg er så heldig, at blive instrueret i hvordan den virkelig velsmagende glutenfri marinade kom til verden. Derfor, skal den selvfølgelig på bloggen, for det gik op for mig jeg selv freestyler en del og ikke rigtig har en sådan opskrift her på bloggen. Så derfor får I her en.
Server kødet med en lækker salat, det kunne være en som salaten HER eller HER alt efter årstid. Jeg lover, at serverer i kød marineret i denne glutenfri marinade, så vil den med garanti give tomme fade og tilfredse maver.
Glutenfri chilimarinade
Ingredienser
- 2 frisk chili, hakket
- 2 limefrugter, saften
- 1 ½ spsk. cayennepeber
- 2 fed presset hvidløg
- 2 spsk. glutenfri paprika
- 2-3 tsk. havsalt
- 2 spsk. Oregano
- 8 spsk. olivenolie
Flanksteak og aubergin
- 800 g flanksteak
- 1 aubergine
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
Marinade
- Blend alle ingredienserne til marinaden sammen
- Kom kødet og marinaden i en pose og masser det godt så alt kødet er dækket med marinade
- Kom posen i køleskabet i minimum 2 timer
Flanksteak og aubergin
- Brun kødet 1 min. på hver side
- Steg det derefter ved svag varme i 8 min. – hvor kødet vendes hvert 20 sekund
- Drys kødet let med salt
- Lad den hvile tildækket i 15 minImens skæres auberginen i tynde skiver på langs
- På en pande steges aubergineskiverne i lidt olie til de er gyldne og man kan se de skifter farve
- Server kødet på en bund af auberginer og drysset med persille
Der er endnu ingen kommentarer.