Har du en rest risotto kan du med fordel bruge den på sprøde friterede glutenfri risottokugler også kaldet arancini.
Glutenfri risottokugler er en rigtig god appetizer, som du kan servere med en god mayo til gæster. Det kan være som en del af et tapasbord eller som snack under dronningens nytårstale, skal du imponere til nytårsaften. Du kan ikke smage at det er en glutenfri version, så server dem glutenfri til alle skulle der være en glutenfri gæst på besøg.
Denne risotto er med en rest af denne risotto. Har du en rest kan du sagtens fryse den ned, så du har til hvis du skal bruge til sådan en omgang risottokugler.
Jeg har her blot brugt en færdig avokadomayo, men du kan med fordel lave din egen som passer til netop den risotto du har brugt til kuglerne.
Har du problemer med at få risottokuglerne til at klæbe sammen, så kan du med fordel tilføje et ekstra æg og ekstra rasp, lad det hvile i 5 minutter og så er det lettere at presse godt sammen.
Arancini – Friterede glutenfri risottokugler
Ingredienser
- 400 g risotto rest, jeg brugte denne risotto
- 1 dl TJOIS glutenfri basis melmix Du kan også bruge rismel eller anden glutenfri lys melmix
- 2 æg
- 2 dl glutenfri rasp
- 1 tsk. salt
- 1 L olie til stegning, fx. solsikke eller rapsolie
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde, den skal nå 180 grader.
- I én tallerken røres æggene sammen, i en anden hældes rasp og salt sammen, i en sidste tallerken kommes det glutenfri mel.
- Form 8 kugler af risottoen. Se teksten for tip hvis det ikke hænger sammen.
- Tril derefter kuglerne én efter én i først mel, så æg og derefter rasp.
- Friter dem 4 ad gangen i din olie til de er gyldne. Det tager 5-8 minutter alt efter størrelse og olie.
- Lad dem dryppe af nogle minutter på et stykke køkkenrulle.
- Server med din ønskede mayo og pynt.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.