Regnvejrs-dag kræver dejlig mad! Og hvad bedre end at kunne gå til slagteren efter en god bøf og dertil lave noget lækkert tilbehør?
Jeg får ofte spørgsmål om “hvad jeg egentlig spiser, nu jeg ikke kan tåle pasta og brød”. Svaret hertil er ganske enkelt, “Kød og en masse grøntsager!”. De traditionelle kartofler blive dog kedelige til tider, selv om jeg ellers sjældent siger nej tak til pommes i alle afskygninger, så trænger man bare ind i mellem til noget nyt og andet.
Nåh ja, nu hedder denne opskrift på stadig noget med kartofler, men søde kartofler har en helt anden smag end de helt traditionelle. Har du endnu ikke prøvet det, så kan det kun gå for langsomt.
Denne opskrift give de søde kartofler lidt kant med den skarpe smag fra sesam og tahin, det smager udsøgt og gå fantastisk godt til en god bøf, hvad bedre sådan en lørdag aften?
Foruden at være en glutenfri er denne opskrift også laktosefri, velbekomme! Vil du have inspiration til anden god tilbehør til din aftensmad, så kan du med fordel se nærmere på mine opskrifter lige HER.
Sesamristede sødekartofler
Ingredienser
- 250 g søde kartofler
- 1 spsk. tahin, uden gluten
- 1 knsp. cayennepeber
- 1 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. sesamolie
- 1 spsk. oliven olie
- 20 g spinat
- salt & Peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 220 grader.
- Skræl kartoflerne, halver dem og skær dem i tynde skiver.
- Vend kartoflerne i olie, cayennepeber og drys med salt og peber.
- Fordel kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir og kom dem i ovnen i 25-30 minutter.
- Rør jævnligt i det, så de ikke brænder på.
- Lad dem bage til kartoflerne får en gylden skorpe.
- Lad kartoflerne køle lidt af og rør imens tahin og sesamolie til en dressing.
- Hak spinaten groft og drys den over kartoflerne sammen med tahin-dressingen og sesamfrø mens de er let lune.
Der er endnu ingen kommentarer.