Roulade med friske jordbær

Jordbærroulade

Jordbærroulade

Lige da jeg fik cøliaki havde jeg lidt en kamp med at få den der jordbærtærte til at lykkes. Min mor og jeg prøvede mange forskellige ting af før det til sidst lykkedes, som I ser HER. Så i mellemtiden havde jeg virkelig brug for noget som var let, smagte godt og var lidt hen af en jordbærtærte.

Nu vil jeg ikke kalde en roulade for en jordbærtærte, men den gjorde det altså for mig de første par år. Det er så ekstremt simpelt at lave og kræver ikke dyre ingredienser eller specielle glutenfrie ting, da den kan laves på kartoffelmel. Jeg synes derfor, det er på plads, at den kommer på bloggen, nu hvor sommeren er ved at gøre sit indtog.

Ingredienser – Jordbærroulade (4-6 personer)

3 æg
1 1/2 dl sukker
3/4 dl kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
75 g nødder
1/4 dl piskefløde
2 spsk sukker
50 g glutenfri hvid chokolade (Jeg bruger altid den fra Odense Marcipan)
1 bakke jordbær

  • Opvarm ovnen til 225 grader.
  • Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
  • Bland kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggemassen.
  • Fordel dejen på en bradepande med bagepapir.
  • Hak nødderne og drys dem over dejen i et jævnt lag
  • Bag ved 225 grader i 8 minutter.
  • Vend den lune kage ud på et stykke bagepapir med 2 spsk sukker drysset ud over.
  • Riv den hvide chokolade ud over den varme kage.
  • Lad kagen køle godt af og pisk så flødeskummen til den er fast uden at være helt stiv.
  • Fordel flødeskummet i et jævnt lag og fordel tyndt skårede jordbær over hele kagen.
  • Rul kagen sammen.

Er du ikke den store jordbærfan (hvis de mennesker findes?), så kan den sagtens laves med både blåbær og hindbær. Hvis jeg får lyst til roulade om vinteren, hvor danske jordbær ikke er til at få, så bruger jeg jordbærsyltetøj, som smøres ud over rouladen inden der rives chokolade over. Det smager også rigtig godt og er et fint vinter-alternativ. Men den er nu bedst med friske bær og solskin lige i hovedet.

Jordbær roulade

Pernille H Petersen

, , , , ,

2 Responses to Roulade med friske jordbær

  1. Lotte 23. juni 2016 at 22:39 #

    Hvor stor er bradepanden – som til alm ovn? Er der så ikke til lidt mere end 4-6 pers?

    • Pernille 24. juni 2016 at 13:25 #

      Hej Lotte
      Jeg bager den normalt i en bradepande som er ca. halvstørrelse af en normal ond 🙂

Skriv et svar