Mini flødeboller i form

Glutenfri flødebolle

Jeg har altid en helt vildt stor lyst til flødeboller. Min cøliaki gør jo ”desværre”, at jeg kun kan tåle de rigtig gode fra Summerbird med marcipanbund, hvilke også er rigtig dyre. Derfor har jeg også ofte prøvet at lave dem selv. Dem af jer som også selv har prøvet det ved, at de i hvert fald ikke bliver lige så flotte som dem i Bagedysten.

Men, jeg har fra en veninde hørt, at man kan snyde lidt og ved at bruge en form og teknikken fra fyldte chokolader, kan lave de fineste flødeboller i fantastiske udformninger.

Jeg var så heldig, at nissen (læs: min mor) lige vidste, at det jeg allermest ønskede mig i adventsgave i søndags, var denne fine portionsform fra Mette Blomsterberg.

Jeg ved godt, at jeg skal arbejde lidt på finishen på denne lille lækre sag. Men den smager simpelthen så godt, at man glemmer det lidt haltende udseende. Og jeg er simpelthen pavestolt over, at det kunne lykkes i første forsøg.

Mini flødeboller i form

Ret Jul, Søde sager
Antal 12 st.

Udstyr

  • Denne silikoneform fra Blomsterberg er så smart, da man lige kan skubbe dem ud, når de skal serveres.

Ingredienser
  

  • 125 g sukker
  • ¼ dl vand
  • 10 g sukker
  • 1 bægre past. æggehvide
  • 200 g mørk chokolade, uden gluten (Jeg brugte den fra Odense Marcipan)
  • 75 g marcipan

Sådan gør du
 

  • Skær marcipanen ud i 12 klumper, tril dem runde og tryk dem flade så de passer med hullet i silikoneformen.
  • Kog vand og de 125 g sukker i en gryde til massen er helt klar og uden krystaller.
  • Pisk de 10 g sukker med æggehviderne, når det er godt skummende hældes den flydende sukkermasse ned i og piskes til skummet er helt stift.
  • Hak chokoladen fint og varm 2/3 over et vandbad. Chokoladen skal nå en temperatur på 48-50 grader.
  • Tag chokoladen af vandbadet og hæld det op i en skål med den 1/3 chokolade, som ikke er smeltet.
  • Rør godt rundt og lad det smelte.
  • Hæld nu chokoladen ned i formen og sørg for alle huller er dækket af chokolade.
  • Hæld formen på hovedet tilbage i skålen og stil formen i køleskabet.
  • Når det er størknet, fyldes skallen op med skum til der er plads til marcipanenbunden.
  • Marcipanen lægges på og så penslede jeg bundene med resten af den smeltede chokolade.
  • Stil det på køl til de skal spises. 
Glutenfri flødeboller
Pernille

, , ,

One Response to Mini flødeboller i form

  1. Stine 29. maj 2015 at 17:30 #

    Det er godt nok svært. Hvordan får du fordelt chokoladen? Min blev meget tynd i kanten.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.