Jeg kunne fornemme at den lidt sundere snack i weekenden var populær, så derfor fortsætter vi i samme stil og jeg har til i dag valgt opskriften på en kokos-bite, som simpelthen er skøn. Jeg har længe gået og tænkt på at jeg lille prøve en sundere snack, som havde et lidt højere fedt indhold end dem jeg normalt plejer at lave.
Jeg træner mere og mere og har derfor også brug for ordentlig energi til motoren, ikke den hurtige og usunde fra sukker, men den som giver noget på den lange bane. Da jeg jo som mange gange tidligere nævnt har en rigtig sød tand, især efter aftensmaden, så har jeg forsøgt mig med en snack, som kan gå til aftenkaffen og en god film i sofaen.
Alt efter hvor sødt/sundt man vil have det kan man bruge forskellig chokolade. Jeg laver både med lys mælkechokolade for det søde og med 70% mørk chokolade for den sundeste version. Opbevar eventuelle rester på køl i en lufttæt beholder.
Glutenfri kokosbites
Ingredienser
- 1 dl af den "faste creme" fra en dåse kokosmælk
- 3 dl kokosmel
- Stevia svarende til 5 g sukker
- ½ vaniljestang
- 100 g mørk chokolade, uden sukker
Sådan gør du
- Bland kokosmel, stevia og vaniljekornene godt sammen
- Tilsæt kokoscremen og bland til en fast masse
- Med hænderne formes 12 små firkantede kokos-bites
- Placer dem på et stykke bagepapir på et skærebræt eller lignende og kom dem i fryseren i 30-40 minutter
- Smelt chokoladen over et vandbad
- Overtræk alle kokos-bites med chokolade og placer på bagepapiret
- Lad dem stå i 15 minutters tid før de serveres
Hejsa, kan du skrive hvor meget det i årevis er i normalt sukker samt sukrin Gold? På forhånd tusind tak. Mange solskinshilsner, Eva
De ser super nemme og virkelig lækre ud! 🙂
Ser lækre ud ?
Kan man bruge sukrin i stedet for stevia?
Det tror jeg bestemt at du kan ja 🙂