Glutenfri modellervoks

Jeg havde det mål, at i dette år ville jeg bringe nogle mere informative indlæg end bare madopskrifter. Mine seneste indlæg som i finder HER og HER handler om det at rejse med cøliaki. Eller DETTE indlæg om de forskellige glutenfrie øl, som findes derude. Jeg synes det er sjovt at samle information til sådan nogle indlæg, ligesom jeg synes det er dejligt, hvis glutenfrimagi kan være mere end blot et opskriftshæfte.

Jeg fik selv konstateret cøliaki for 5 år siden, hvilket gør, jeg heldigvis ikke har haft problemet som barn. Men forleden faldt jeg over en artikel, som gik på at meget modellervoks faktisk indeholder gluten. Da små børn får det på fingrene for efterfølgende at proppe fingrene ind i munden, er det noget man bør overveje som forældre til et cøliaki-ramt barn.

Jeg synes altså ikke, det er okay, at børn kan blive skadet af at lege med ”almindeligt” legetøj. Det er heller ikke fair, hvis cøliaki-børn skal undvære modellervoks. Jeg gik derfor ind i jagten på glutenfri modellervoks. Sørme, om jeg ikke fandt flere sider med legetøj til børn, som også har en glutenfri modellervoks. Det er ofte lavet på majs og indeholder ikke parfume. Den kan købes lige HER, HER eller HER.

Glutenfri modellervoks

Nu har jeg ikke selv børn men jeg ved at en del af mine læsere følger med fordi de enten har børn eller børnebørn som ikke kan tåle gluten. Jeg håber derfor, dette lille indlæg kan bringe glæde ude hos jer.

Kender I til andre slags legetøj, som indeholder gluten?

//Indlægget indeholder affiliate links

Pernille

, ,

4 Responses to Glutenfri modellervoks

 1. Mai 1. december 2015 at 21:27 #

  Kære Pernille. Jeg har en datter på 7 år med cøliaki og jeg har ledt efter glutenfri modellervoks uden held – ind til nu! Så tusind tak for tippet – nu er en af julegaverne i hus 😉

  Bedste hilsner Mai

  • Pernille 1. december 2015 at 21:37 #

   Hej Mai
   Tusind tak for din besked – jeg er rigtig glad for at du kunne bruge tippet 🙂 Rigtig god jul – håber din datter bliver glad for det 😀

 2. Thomas 5. marts 2019 at 22:25 #

  Hvilke farvestoffer og konserveringsmidler anvendes i dette produkt?
  Mvh Thomas

 3. Mette 15. august 2019 at 16:57 #

  Jeg takker også. Dine links virker desværre ikke længere, men jeg fandt modellervoksen på legehimlen.dk
  Mange hilsner Mette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.