Denne glutenfri og veganske citronkage med glasur er så svampet, sød og tilpas syrlig. Den er rigtig simpel at lave og kræver ud over en lidt lang bagetid ikke den store forberedelse.
Den kræver ikke mange særlige ingredienser og da den er vegansk er det en kage uden laktose, mælk og æg. Noget, som har været efterspurgt hyppigt på det seneste.
Du kan bage den i en springform (Ø20) som jeg har gjort her eller du kan bruge en aflang form. Jeg kunne godt selv finde på at bruge den som små muffins pyntet med glasur og bær her i sommeren.
Du kan også bruge vand til glasuren, men at bruge citronsaft gør den ekstra syrlig og frisk.
Glutenfri og vegansk citronkage
Ingredienser
- 210 g sukker
- 65 g plantesmør
- 250 ml mandelmælk
- 3 spsk. smagsneutral olie (fx solsikke)
- 1 banan, moden
- ½ citron, Saften
- 1 citron, skallen
- 100 g fuldkornsrismel
- 80 g majsmel
- 80 g majsstivelse
- 2½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. guargummi
Glasur
- ½ citron, saften
- ca. 2 dl flormelis
Sådan gør du
- Opvarm ovnen på 175 grader varmluft.
- I en skål piskes sukker, mandelmælk, olie, banan, citronskal og citronsaft sammen.
- I en anden skål blandes alt mel, bagepulver, vaniljesukker og guargummi.
- Smelt smør på svag varme i en gryde.
- Pisk i skålen med væske og tilføj melblandingen imens du pisker. Tilsæt derefter smøren stadig mens der piskes.
- Kom i en smurt form Ø20.
- Bag på 175 grader varmluft i 45-55 min.
Faktisk synes jeg, det er en rigtig god grundopskrift og kunne godt finde på at bruge den til andre typer af veganske og glutenfri kager.
Vil du have flere opskrifter på glutenfri kage, så kan du finde dem lige her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Hej! Der står, at der skal bruges “11 banan” i opskriften. Mener du mon bare 1 eller måske 1 1/2? 🙂
Hej Karina
Tak for det vågne øje, der skal selvfølgelig kun 1 enkelt banan i opskriften. Tak for hjælpen – det er nu rettet 🙂