Glutenfri og vegansk citronkage med glasur

Glutenfri og vegansk citronkage opskrift

Denne glutenfri og veganske citronkage med glasur er så svampet, sød og tilpas syrlig. Den er rigtig simpel at lave og kræver ud over en lidt lang bagetid ikke den store forberedelse.

Den kræver ikke mange særlige ingredienser og da den er vegansk er det en kage uden laktose, mælk og æg. Noget, som har været efterspurgt hyppigt på det seneste.

Du kan bage den i en springform (Ø20) som jeg har gjort her eller du kan bruge en aflang form. Jeg kunne godt selv finde på at bruge den som små muffins pyntet med glasur og bær her i sommeren.

Du kan også bruge vand til glasuren, men at bruge citronsaft gør den ekstra syrlig og frisk.

Glutenfri og vegansk citronkage opskrift

Glutenfri og vegansk citronkage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Glasur

  • ½ citron, saften
  • ca. 2 dl flormelis

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen på 175 grader varmluft.
  • I en skål piskes sukker, mandelmælk, olie, banan, citronskal og citronsaft sammen.
  • I en anden skål blandes alt mel, bagepulver, vaniljesukker og guargummi.
  • Smelt smør på svag varme i en gryde.
  • Pisk i skålen med væske og tilføj melblandingen imens du pisker. Tilsæt derefter smøren stadig mens der piskes.
  • Kom i en smurt form Ø20.
  • Bag på 175 grader varmluft i 45-55 min.

Faktisk synes jeg, det er en rigtig god grundopskrift og kunne godt finde på at bruge den til andre typer af veganske og glutenfri kager.

Vil du have flere opskrifter på glutenfri kage, så kan du finde dem lige her.

Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.

Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.