Glutenfri spinatboller

Glutenfri spinatboller
Spinatbolle

Det er efterhånden længe siden, at jeg teasede med denne ekstremt lette opskrift på glutenfri spinatboller på Instagram. Jeg har efterfølgende glemt alt om at få lagt opskriften på bloggen. Faktisk er det så simpelt, at det nok nærmere er et tip end en opskrift. Men lige meget hvad, så synes jeg, de er så gode, at I også skal kende til dem.

Jeg spiser dem faktisk både til morgen og middag. De gør sig knap så godt under Nutella, men spiser man ost på sin morgenbolle, så er de her et ganske godt bud.

Jeg har kun prøvet at lave dem med en brødblanding fra Rema1000, men princippet med at komme spinat i sin bolledej burde sagtens kunne overføres til andre opskrifter på brød.

Jeg bager altid af 2-3 poser brødblanding, så smider jeg dem i pose og derefter i fryseren til senere brug. De er så gode lige at have liggende, hvis man skal lave en lækker madpakke eller ud af spise, hvor man selv bliver bedt om at tage brød med.

Mangler du inspiration, til hvad du skal fylde dine glutenfri spinatboller med, så har jeg på billedet denne udgave.

Jeg synes altid tunmousse er en god ting til en glutenfri frokostbolle især glutenfri spinatboller. Bruges den som madpakke, er der tilpas med fugt i til at du også har en luftig og lækker bolle når man nærmer sig frokosttid.

I finder mine øvrige brødopskrifter lige HER.

Glutenfri spinatboller

Ret Brød, Frokost
Antal 6 stk

Ingredienser
  

  • 220 ml lunkent vand
  • 25 g gær
  • 10 g olie
  • ½ tsk. sukker
  • 3 g salt
  • 1 æg
  • 1 pk. glutenfri burgerbolle melblanding fra REMA1000
  • 75 g spinat fra frost

Sådan gør du
 

  • Tag spinat ud af fryseren og lad det stå i en skål til optøning
  • Opløs gæren i det lunkne vand.
  • Tilsæt sukker, æg og olie.
  • Tilsæt brødblandingen og rør godt til du har en ensartet tynd dej.
  • Tilsæt straks spinat og rør rundt til de er jævnt fordelt. 
  • Form dejen til boller, med olie eller vand på hænderne, drys med salt og lad dem hæve overdækket med et klæde, lunt i en times tid.
  • Opvarm ovnen til 210 grader.
  • Bag bollerne på 210 grader i 15-18 min. Tip: Du kan inden bagning pensle dem med æg hvis du vil have dem blanke.
Pernille

, , , , ,

2 Responses to Glutenfri spinatboller

  1. karin zacho 10. januar 2016 at 11:09 #

    Det er første gang men ikke sidste jeg er på din blog. Disse spinatboller må jeg absolut prøve, med og uden fyld, også kagerne ser rigtig lækre ud. Har sådan savnet en glutenfri jødekage.

    • Pernille 12. januar 2016 at 8:30 #

      Tusind tak for din søde besked – jeg er glad for at du kan bruge min side.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.