Glutenfri Brunch

I går havde vi en veninde og hendes kæreste på besøg til brunch. Da jeg oftest synes, sådan en glutenfri brunchtallerken simpelthen er dødsyg og ikke lige frem sprudler af fest. Da jeg lige for tiden eksperimenterer med at spise helt glutenfrit, ville jeg denne gang være lidt kreativ med anretning og indhold.

Brunch

Jeg synes faktisk selv det lykkedes ret fint, de spiste da også begge to op, så det opfyldte mine succeskriterier. Jeg serverede denne tallerken med mine for tiden ynglingsboller som du finder opskriften på her. Selv om det ikke er spor fancy når det kommer til stykket, får I alligevel opskriften på de forskellige ting her.

Æggemuffin – Ingredienser (4 pers)

4 skiver bacon
8 cocktailpølser
8 blade frisk basilikum
4 æg
Salt & Peber

  • På en pande svitses cocktailpølserne som forinden er skåret i kvarte
  • I en muffinsform beklædes siderne med bacon.
  • I bunden fyldes ca. en tsk stegte cocktailpølser og 2 blade hakket basilikum
  • Ægget slåes forsigtigt ud inde i baconsvøbet.
  • Bages i ovnen på 200 g i ca. 10min.

Glutenfri brunch

Blad med kyllingesalat – Ingredienser (4 pers)

2 stk kyllingebryst filet
4 spsk skyr/ 9% Creme Fraisch
2 spsk mayo
1/2 avokado
1 tomat
1/2 tsk Urtekram Karry
1/2 tsk Urtekram All Round krydderi
4 blad hjertesalat

  • Steg kyllingen på en pande
  • Skær den derefter i små tern
  • Bland kylling, skyr og mayonaise sammen. Tilsæt karry og all round efter smag samt salt og peber.
  • Anret kyllingesalaten på et blad hjertesalat.
  • Pynt med avokado og tomat.

Det er ikke skjult reklame, at jeg direkte skriver Urtekram. Jeg har før reageret ret kraftigt på All round fra billigere mærker. Utrekram er det eneste, som jeg frit kan spise uden problemer.

Tun på tomat – Ingredienser (4 pers)

1 ds tun
1 spsk mayonaise
2 spsk skyr
1/2 avokado
1 bøf tomat
1 tsk Husk
Salt & Peber

  • Skær tomaten ud i 4 ca. 0,5 cm tykke skiver, resten af tomaten hakkes fint til pynt sammen med avokado.
  • Bland de resterende ingredienser
  • Anret på tomaten og pynt med tomat og avokado.

Jeg synes, tit sådan en gang tunmousse kan være lidt en satan at anrette. Det er oftest tyndt og løber hurtigt sin vej, hvilket ikke giver det mest indbydende look på sådan en tallerken. Derfor blandede jeg lidt Husk i, det var bare super og blev rigtig let at anrette.

Pernille H Petersen

,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.