Jeg har ikke fået glutenfri churros i over 10 år, det er ikke noget man støder på når der besøges julemarkeder eller tivoli og jeg har simpelthen troet det var et umuligt projekt at lave selv. Hvilket er helt forkert, faktisk kræver det ganske få ingredienser og er ganske simpelt. Vigtigst af det hele er at de smager lige som de skal, sprøde, saftige og søde.
Jeg har drysset de glutenfri churros med kanelsukker og dyppet i smeltet mørkchokolade, da det er december. Men de egner sig lige så godt til en lun sommerdag med kold vaniljeis, i sådan en setting ville jeg klart undlade kanel og blot drysse med almindelig sukker.
Det er vigtigt at olien ikke er for varm, da det brænder dem på inden de er færdigbagt i midten. Er olien derimod ikke varm nok, så når dejen at suge for meget fedt inden de bages færdig og bliver alt for tunge og fedtede at spise.
Jeg lavede et lille forsøg med først at lade nogle køle i køleskabet, for derefter at lune dem 5 minutter på 200 grader i en opvarmet ovn, det fungerede også super. De er selvfølgelig bedst lige når de er lavet, men skulle du lave for mange, så er der til at gemme til en anden dag.
Glutenfri Churros
Udstyr
- Sprøjtepose gerne med stjernetyl
Ingredienser
- 2 ½ dl vand
- 25 g smør
- 50 g sukker
- 180 g Schar melmix B
- 3 æg (str M)
- ½ tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 1 l smagsneutral olie, fx. Rapsolie
Servering
- 2 spsk sukker
- ½ tsk kanel
- 100 g mørk chokolade, smeltet
Sådan gør du
- I en gryde røres vand, sukker og smør sammen og varmes op ved middel varme
- Kom mel, salt og bagepulver i gryden mens du pisker med en håndmixer over middelvarme
- Pisk det til en ensartet masse og tag det af blusset
- Lad det køle 5-10 minutter
- Pisk igen med håndmixer mens du blander æggene i dejen
- Kom dejen i din sprøjtepose med tyl
- I en gryde opvarmes olien til ca. 200 grader, har du ikke et termometer er det ca. 5 minutter på middelvarme eller når det bruser let omkring dejen når den kommer i gryden
- Tryk dejen ud i ca. 15 cm lange stave
- Kog dem i olien i ca. 5-8 minutter eller til de er gyldne hele vejen rundt
- Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller anden fedtsugende papir
- Bland sukker og kanel, drys det over dine churros
Der er endnu ingen kommentarer.