Der har været så stor interesse og dejlig feedback på mine yoghurtboller at jeg fik lyst til at teste dem i en endnu mere fiberrig udgave. Nogle af jer spurgte om man kunne tilsætte frø eller gryn og det kan man nemlig sagtens.
Jeg er blevet rigtig glad for hirseflager som erstatning til havregryn. Min mave tåler virkelig ikke havre for tiden og derfor passer jeg meget på hvor meget havre jeg indtager. Her kommer hirseflager ind i billedet, da de både tilføjer en sødlig smag samt en masse dejlig fibre, som er vigtige i en glutenfri kost.
Jeg vil opfordre dig til at lege med at tilsætte ristede solsikkekerner eller drysse dem med andre frø på toppen når de bages.
Brug dem som morgenboller eller som en dejlig luftig og mættende burgerbolle.
Bløde yoghurtboller i en fiberrig version
Ingredienser
- 300 g yoghurt netural
- 3 æg
- 20 g loppefrøskaller, fin
- 75 g majsmel
- 65 g TJOIS glutenfri basis melmix alt. Schär melmix B
- 1½ tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 3 spsk hirseflager
- 1½ spsk hirseflager til topping
Sådan gør du
- Opvarm ovnen på 210 grader varmluft
- Bland æg og yoghurt i en skål, rør det godt sammen til en sammenhængende masse
- Bland alle øvrige ingredienser i en anden skål
- Rør i æggeblandingen mens de tørre ingredienser tilsættes. Det er vigtigt der røres straks, da husken ellers begynder at klumpe og de klumper er rigtig svære at røre ud
- Lad dejen hvile i 5 minutter
- Med en ske placeres en klat dej på en bageplade med bagepapir
- Lad bollerne have god afstand på bagepladen
- Drys med hirseflager
- Bag I 22-25 minutter på 210 grader varmluft
Tak for dine gode opskrifter. Et spørgsmål. Har du en god toast opskrift.
Hej Connie
Tusind tak for de søde ord. Tænker du på en toast med fyld eller opskrift til selve det glutenfri toastbrød? 🙂
Mvh. Pernille
Kan fiberhusk altid erstattes med guargummi eller er det kun ved din lækre opskrift på fødselsdagsboller? Hvis ja, er mængden den samme?
Ikke helt. I brød ville jeg bruge loppefrøskaller og i kage og småkager ville jeg foretrække guargummi 🙂