Denne opskrift på hjemmelavet guf er lavet uden glucosesirup (som ofte er udvundet på hvede) og derfor sikker for alle, som spiser glutenfri også dig som er sensitiv.
Det er super simpelt at lave og kræver ikke mere end 10 minutter at piske sammen og kræver kun ganske få ingredienser. Jeg har her lavet en guf med rabarbersmag, men har du ikke rabarber i haven, så kan 1-2 tsk marmelade også sagtens bruges som erstatning.
Hjemmelavet rabarberguf
Ingredienser
Rabarber
- 200 g rabarber, renset og skyllet
- 4 spsk. sukker (ca. 65g)
- 1 spsk. kartoffelmel
Guf
- 2 Æggehvider
- 140 g sukker
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. rabarbermos
- Frugtfarve
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 175 grader og bag rabarber, skåret i små tern, sukker og kartoffelmel i 20 min, til du har en blød mos.
- Kom vand og sukker i en gryde og varm op til sukkeret er opløst
- Pisk æggehviderne over vandbad til de begynder at skumme let
- Tilsæt sukkeret langsomt mens du pisker
- Pisk til det bliver til en ensartet skum
- Tag skålen af vandbadet og tilsæt rabarbermos og frugtfarve
- Pisk indtil guffen er kølet af og er helt stiv
Der er endnu ingen kommentarer.