Glutenfri chokoladeboller

Glutenfri chokoladeboller

Bløde og lækre glutenfri chokoladeboller er virkelig noget jeg selv har savnet i mange år. Endelig har jeg knækket koden. Jeg har taget udgangspunkt i opskriften på mine yoghurtboller som er en rigtig god grundopskrift på blødt brød.

De er så lette at lave og kræver ganske kort forberedelsestid da de ikke skal hæve.

Ønsker du en scones lignende bolle, så skal du bruge mørk chokolade. For en chokoladebolle som det søde indslag til morgenbordet eller eftermiddagskaffen ville jeg bruge en lys mælkechokolade. Jeg har selv tilføjes lidt hirseflager for en mere fiberrig udgave, men disse kan sagtens undværes.

Bollerne kan sagtens fryses, så du kan med fordel bage en stor portion til senere brug. Jeg optør dem selv med stor succes i både mikroovn eller i en almindelig ovn lige inden brug.

Ingredienser – Glutenfri chokoladeboller (18 stk)

1 L yoghurt netural
8 æg
60 g loppefrøskaller, fine eller FiberHUSK
120 g majsmel
150 g TJOIS basismelmix eller Schär melmix B
150 g rismel
4 tsk bagepulver
200 g glutenfri chokolade 
4 spsk hirseflager (kan sagtens undlades)
2 g salt

  • Opvarm ovnen på 210 grader varmluft
  • Bland æg og yoghurt i en skål, rør det godt sammen til en sammenhængende masse
  • Bland alle øvrige ingredienser i en anden skål
  • Rør grundigt i æggeblandingen mens de tørre ingredienser tilsættes. Det er vigtigt der røres effektivt, da loppefrøskallerne ellers begynder at klumpe og er svære at røre ud
  • Lad dejen hvile i 5 minutter
  • Med en spiseske placeres en klat dej på en bageplade med bagepapir
  • Lad bollerne have god afstand på bagepladen
  • Bag I 22 minutter på 210 grader varmluft

Brug dem som det søde indslag på morgenbordet eller som en dejlig luftig og mættende burgerbolle.

Glutenfri chokoladeboller
Pernille

3 Responses to Glutenfri chokoladeboller

  1. Sara 30. januar 2022 at 11:10 #

    Hej, skal det være en hel liter i? Jeg syntes godt min dej ser lidt løs ud haha

    • Pernille 7. februar 2022 at 21:43 #

      Ja, der skal en hel liter i. Din dej skulle meget gerne blive fast efter den har hvilet i nogle minutter. Det sker fordi loppefrøskallerne binder væsken 🙂

  2. VenterpaavinBlog 1. februar 2022 at 8:43 #

    Uhm, chokoladeboller slår bare aldrig fejl!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.