

En god og hurtig opskrift på en lækker glutenfri marengs fyldt med smag af friske bær og den søde bund. Der af navnet glutenfri sommermarengs.
Jeg elsker de simple opskrifter som ikke kræver et hav af ingredienser og er hurtige at lave. Denne opskrift egner sig godt til hurtige og spontane aftaler, da den virkelig ikke kræver meget arbejde og samtidig ikke behøver at være dyr, da du kan variere topping med alverdens bær eller frugt du har til rådighedhed.
Jeg har før lavet den og haft den med i dele sådan at den lige kunne samles da jeg ankom, hvilket gør det endnu lettere da det ofte gør lidt ved udseendet på kager, hvis de skal fragtes gennem landet. Du kan altså godt bage bunden dagen før den skal bruges, opbevare i en lufttætbeholder og pynte den lige før servering.

Glutenfri sommermarengs
Udstyr
- 1 springform Ø18
Ingredienser
Kagebund
- 35 g smør
- 35 g sukker
- 2 æggeblommer
- 35 g kartoffelmel
- 20 g mandelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 spsk. fløde
Marengslag
- 2 æggehvider
- 125 g sukker
Pynt
- 2 dl fløde
- 4 spsk. creme fraiche
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 g blåbær
- 100 g jordbær
- 75 g chokolade, uden gluten
Sådan gør du
- I en skål piskes alle ingredienser til kagebunden til det er grundigt blandet sammen.
- Herefter piskes æggehvider og sukker i en anden skål til det bliver stift.
- Kom bagepapir i en springform (ø18) og fordel først dejen til kagebunden og herefter marengsskummet over.
- Bag kagen i ovnen på 200 grader i 22-25 minutter.
- Lad kagen køle grundigt af og pisk fløden til skum hvorefter skyr/creme fraiche og vaniljesukker blandes i.
- Pynt kagen med skum, hakket chokolade og friske bær.







Hej hvad skal diam være på springformen.
Hej Lisa. Jeg har brugt en springform på 20 cm 🙂