Reklame//Indlægget er betalt af REMA1000
Det er weekend og det betyder oftest for mig tid til at eksperimentere i køkkenet og diske op med lidt ekstra lækkerier til frokost eller aften. Jeg selv skal lege med en lagkage da vi skal fejre min mors fødselsdag lørdag, mere om det i et senere indlæg.
Jeg tænkte at denne opskrift på fyldte frokosthorn, som er udviklet til det glutenfri madunivers hos REMA1000, ville være god at dele med jer op til en weekend. Jeg bliver oftere og oftere kontaktet angående ideer til frokost, dette er bestemt en af dem. De fungerer nemlig fantastisk til en weekendfrokost i det fri eller i madpakken til hverdag. Har man lyst til at tilsætte yderligere smag kan man sagtens bruge urtesalt eller andet at drysse over hornene inden de bages.
Synes du opskriften lyder besværlig, så kan du nedenfor se step by step billeder af hvordan jeg gjorde.
Ingredienser – Fyldte frokosthorn (6 horn)
1 glutenfri lys brødblanding fra REMA1000
320 ml lunkent vand
25 g gær
45 g olivenolie
3 g salt
1,5 tsk sukker
350 g forstegt kylling
3 spsk skyr
3 spsk mayonaisse
1 dl ærter
¼ agurk
2 tomater
Purløg
Salt & Peber
- Af et stykke pap eller tykt papir formes en tragt i ønsket størrelse og tapes sammen.
- Tragten beklædes med stanniol og er nu klar til at fungere som form for hornene.
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt sukker, olie og salt til blandingen og rør grundigt rundt.
- Under omrøring tilsættes brødblandingen.
- Ælt dejen grundigt i omkring 5 minutter.
- Lad dejen hæve i 60 minutter.
- Del dejen i 5-6 lige store dele.
- Rul hver del ud i en tynd pølse på ca. 3-4mm i diameter.
- Start med at vikle den ene ende af dejpølsen omkring spidsen på tragten og rul så dejpølsen rundt om tragten så langt dejen rækker. (Det bedste resultat opnås ved at lade der være 1mm mellemrum mellem snoningerne, da det giver plads til at dejen hæver og dermed får en fin snoet form)
- Placer dine horn som stadig skal sidde på tragten liggende på en bageplade med bagepapir
- Lad hornene hæve i 15 minutter
- Bag på 200 grader i ca. 12 minutter.
- Når hornene tages ud af ovnen kan man forsigtigt hive tragten ud af hornet. (Husk at tragten er meget varm, når den lige er kommet ud af ovnen)
- Til fyldet skæres den stegte kylling ud i fine tern og blandes i en skål med mayonnaise og skyr.
- Tilsæt derefter ærter og lidt finthakket purløg.
- Smag til med salt og peber.
- Skær tomaterne ud i små tern og agurken i stave og fyld hornene med kyllingesalat, tomat og agurk.
Fyld hornet mens det er lunt eller brug det i madpakken. Er du ikke til kyllingesalat kan du med fordel lave en tunmousse som fyld, men da jeg allerede havde en rest af kylling liggende, var det en oplagt mulighed at få det brugt. Du kan med andre ord fylde hornene med lige det du har mest lyst til.
Hej Pernille. 🙂
Tak for al den inspiration, som du giver mig/os. Jeg har efterhånden prøvet en hel del af dine ting, og mums det er lækkert.
Jeg vil prøe at bevæge mig ud i disse horn! Men vil lige hører, om de kan fryses ned, og tages op når de skal bruges?
Mvh. Ellen
Hej Ellen. Tusind tak fordi du læser med og de søde ord 🙂 Jeg tror godt de kan fryses, men jeg vil desværre også tro at de lige som meget andet brød vil blive lidt tørre af det. Jeg selv bruger dem inden for de første 2-3 dage 🙂
Kan overhovedet ikke gøre noget med denne dej, og slet ikke rulle den ud!