En nem opskrift på en lækker, syrlig citronkage som toppes med en sød og blød mousse på hvid chokolade. Den er her pyntet med påskepynt, men den kan også sagtens laves med friske bær.
Du kan godt lave den dagen før den skal bruges. Har du kommet moussen på, så skal den opbevares i lufttætbeholder på køl og pynte den lige inden servering.
Glutenfri citronkage med hvidchokolademousse
Ingredienser
Kage
- 250 g smør, stuetemperatur
- 350 g sukker
- 4 æg
- 1 ½ Fintrevet citronskal af økologisk citroner
- 1 dl citronsaft
- 240 g glutenfri universal mix fra Incola
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
Chokolademousse
- 150 g hvid chokolade, uden gluten
- 3 dl piskefløde
- 2 blad husblads
Sådan gør du
Kage
- Pisk smør og sukker sammen
- Tilsæt et æg ad gangen
- Tilsæt citronsaft og citronskal
- Tilsæt melmix, bagepulver pg vaniljesukker og vend det i dejen
- Kom det i en smurt form (ca. 1,5 L brødform)
- Opvarm ovnen til 170 grader
- Bag i 35-40 minutter
- Lad kagen køle af før den tages ud af formen
Chokolademousse
- Læg husblads i koldt vand
- Hak chokoladen fint og samlet over vandbad
- Pisk fløden stiv
- Opvarm en lille ske fløde i en gryde og tilsæt husblads og lad det smelte
- Tilsæt chokoladen til husblassen ad et par omgange og vend det tilsidst i flødeskummen
- Kom i sprøjtepose og pynt med knuste påskeæg eller revet citronskal
Vil du have flere opskrifter på glutenfri kage, så kan du finde dem lige her.
Du kan få meget mere glutenfri inspiration ved at følge mine sociale medier. Du kan finde mig på Instagram på @glutenfrimagi og på min Facebookside Glutenfrimagi.
Der er endnu ingen kommentarer.