Glutenfri kødboller i tomatsauce

Glutenfri kødboller i tomatsauce

Denne ret med kødboller i en cremet tomatsauce tilsat spaghetti leder straks tankerne hen på Lady & Vagabonden. Lidt romantisk, men også praktisk da den kan spises af hele familien, store som små, herhjemme glad der i hvert fald mange kødboller ned hos en på 1,5 år.

Det er en ganske klassisk tomatsauce, men der er dejligt med smag fra krydderierne. Det kan godt betale sig at give sig god tid, så saucen rigtig får tid til at blive tyk og cremet.

Ønsker du en mere cremet version af nedenstående kan du med fordel tilsætte lidt frisk mozzarella som røres i saucen lige inden servering.

Ingredienser – Glutenfri kødboller i tomatsauce (3 pers.)

Tomatsauce

1 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk. tørret oregano
1 ds. flåede tomater
2 spsk. tomatpure
2 dl. fløde
1 tsk. sukker
Salt og peber

Kødboller

450 gr hakket oksekød
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
2 æg
2 spsk. glutenfri mel fx TJOIS basis
1 løg
Frisk Basilikum
Salt og peber

Smør til stegning

250 g glutenfri spaghetti (Kan købes på www.shop.glutenfrimagi.dk)

  • Først laves saucen ved at hakke løg og hvidløg fint.
  • I en gryde opvarmes olie og løgene tilsættes
  • Tilsæt flødede tomat, tomatpure og oregano
  • Lad det simre i 5 minutter
  • Tilsæt fløde og lad det koge i 30 minutter på lav/middelvarme, rør jævnligt i det
  • Smag til med salt og peber
  • Imens saucen koger laves kødbollerne ved at hakke løg og hvidløg fint
  • I en skål blandes alle ingredienser og røres sammen til fars
  • På en pande steges små kødboller i smør til de næsten er færdig stegte
  • Kog spaghetti efter anvisning på pakken
  • Når kødbollerne er færdig stegte kommes de over i tomatsaucen
  • Rør forsigtigt rundt så kødbollerne ikke går i stykker
  • Anret og server

Ønsker du mindre madlavning i hverdagen? Så lav en stor portion frys. Så er der lige til at tage op og lune i en gryde på dage hvor der ikke er tid eller overskud til de helt store kokkerier.

Glutenfri kødboller i tomatsauce
Pernille
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.